Šport > Nogomet
22 ogledov

Fazanerija padla! Olimpiji prvič 3 točke.

prva liga olimpija ljubljana hit gorica dare vršič mevlja jogan
1/20
Anže Petkovšek
Evropski Maribor je pred povratno tekmo z Maccabijem z 2:1 premagal ekipo Rudarja. Je še brez poraza. Medtem pa je Koper še brez zmage. Z 2:0 je bilo boljše Celje. Na prepolno Fazaneriji (prek 6.000 navijačev) je domača Mura z Nafto izgubila z 0:2. Visoko zmago so dosegli Domžalčani, tretje kolo pa je z zmago 2:1 nad Gorico sklenila ljubljanska Olimpija.

Končno prva zmaga Olimpije

Ljubljančani so po porazu in neodločenem izidu dočakali tudi prvo zmago. Zmaga je dobra popotnica pred četrtkovo povratno tekmo kvalifikacij Evropske lige na Dunaju, vendar so se morali zeleno-beli zanjo precej potruditi. Tekma se zanje ni začela dobro, saj je že v sedmi minuti Nejc Mevlja z glavo zadel po prostem strelu Gorana Galešića. V 12. minuti so imeli zeleno-beli imenitno priložnost za izenačenje, a je Dare Vršič zapravil strel z bele točke. Minuto pred tem je Aneju Lovrečiču veselje ob močnem strelu z razdalje preprečila prečka. Sledile so slabe minute, maloštevilni domači navijači so ob neučinkoviti igri začeli nezadovoljstvo izražati z žvižgi.

V 43. minuti so gostitelji vendarle izenačili. Vršič je podal žogo do Dragana Čadikovskega, ta mu jo je takoj vrnil nazaj s peto, ideolog ljubljanske igre pa je nato s strelom iz prve zadel zgornji levi kot novogoriških vrat. Mlada Matic Fink in Filip Valenčič sta dobila priložnost v drugem polčasu, a v 73. minuti niso bili Olimpijini napadalci tisti, ki so priigrali vodstvo, temveč je za 2:1 po kotu s svojim drugim strelom zapored zadel branilec Milan Andjelković. Olimpija je imela po golu pobudo in se na koncu zasluženo veselila treh točk.

Maribor ne pozna poraza

Nogometaši Maribora so dosegli še tretjo zmago v prvenstvu, kar je dobra spodbuda za sredino povratno tekmo kvalifikacij Lige prvakov proti Maccabiju iz Haife. Darko Milanič je premešal prvo enajsterico in pred sredino tekmo skušal spočiti nekaj pomembnih mož. Prvi polčas je bil enakovreden, Mariborčani so skušali ustvariti pobudo, vendar so bili gosti izjemno nevarni. Da z Velenjčani ne bo šale, je potrdil vstop Marcosa Tavaresa, ki je vnesel živahnost in napadalnost. Toda v 56. minuti se je Luka Majcen znašel sam pred domačimi vrati, njegov strel pa je izkušeni Jasmin Handanović obranil. Od takrat je igra večinoma potekala na polovici Velenjčanov.

V 65. minuti je Martin Milec poslal nizko in hitro podajo z desne strani, strel Daliborja Volaša pa je končal tik ob levi vratnici. V 68. minuti so se domači le veselili, Milec je podal z desne strani, Boban Savič pa slabo posredoval. Žoga je prišla do Etiena Velikonje, ki jo je iz bližine preusmeril v mrežo. V 75. minuti bi Volaš lahko zaključil sobotno nalogo. Po podaji Tavaresa se je znašel sam pred Savičem, a žogo poslal mimo vrat. Česar ni dosegel Volaš, je v 81. minuti 19-letni Matic Črnic. Z roba kazenskega prostora je natančno sprožil po tleh in zadel desni kot velenjskih vrat.

Nafta utišala rekordno polno Fazanarijo

Nabito polna Fazanerija je v prazničnem vzdušju dočakala pomurski derbi večnih tekmecev Mure in Nafte. Tokrat so bili v vlogi favorita Sobočani, ki so bili po dveh kolih blizu vrha, toda Lendavčani, čeprav na samem dnu, so bili za Muro vselej trd oreh. To se je še enkrat pokazalo. Po kotu Arpada Vaša z leve strani je žoga preletela vse igralce, ob drugi vratnici pa jo je spretni Zoran Lesjak potisnil v mrežo in umiril vroče vzdušje. V četrti minuti! Domači so več napadali, a naftaši so povsem obvladovali položaj. V 57. minuti je bila Mura vendarle blizu izenačenja, strel Nusmirja Fajića z glavo pa je ustavila prečka. Mura je napadala, Nafta pa iskala svojo priložnost iz protinapadov. Tako so v 63. minuti povišali vodstvo. Po podaji z desne strani je Boštjan Zelko iz bližine potisnil žogo v mrežo domačih. Devet minut pred koncem so gledalci videli še zadnjo veliko priložnost na tekmi, ko se je žoga dvakrat odbila od prečke lendavskih vrat, a ni hotela v mrežo.

Koper še brez zmage

Koprski nogometaši po treh kolih ostajajo še brez zmage, saj so v Celju morali priznati premoč domači ekipi (2:0). Živahen začetek tekme je zaznamoval strel Marka Grižoniča v deseti minuti, ko je z močnim udarcem z 20 metrov zatresel vratnico celjskega gola. V 34. minuti so gosti z Obale znova resno zapretili, saj se je Milan Osterc odločil za strel z dobrih 20 metrov, prečka pa je preprečila njegovo veselje. Kdor ne da, torej dobi. V 61. minuti se je do strela z 18 metrov lepo dokopal Roman Bezjak, a se je izkazal Ermin Hasić, ki pa je klonil le nekaj sekund pozneje, ko je Zoran Pavlovič podal z desne strani, Bezjak pa je z glavo gostitelje popeljal v vodstvo. V 83. minuti so imeli Celjani v protinapadu v nogah Ivana Firerja podvojitev vodstva, a je bil zaključni strel preslab. A Firer se je odkupil v sodniškem podaljšku, ko je po napaki koprskega vratarja, ki mu je žoga ušla iz rok, postavil končni izid.

Domžale pa brez prejetega gola

Če je bilo v Murski Soboti več kot 6.000 navijačev, jih je bilo v Kranju le okoli 500, pa še ti so bili priča visokemu porazu domačega Triglava (0:4). Domžalčani so še edini v novi sezoni, ki niso prejeli gola in so zaradi najboljše razlike v zadetkih vodilni. Za potezo tekme je poskrbel Damir Pekič, ki je domžalsko zmago potrdil z mojstrskim zadetkom v 75. minuti (z lobom z roba kazenskega prostora). Preostale tri gole so zabili Slobodan Vuk, Darko Zec in Ivan Knezović.

Prva liga, 3. kolo:

CM Celje : Luka Koper 2:0 (0:0)
Bezjak (62), Firer (92)


Maribor
: Rudar Velenje 2:1 (0:0)
Velikonja (69), Črnic (80); Djokić (87)

Mura 05 : Nafta Lendava 0:2 (0:1)
Lesjak (4), Zelko (62)

Triglav Gorenjska : Domžale 0:4 (0:2)
Vuk (15), Zec (26), Pekić (74), Knezović (86)

Olimpija Ljubljana : Hit Gorica 2:1 (1:1)
Vršič (44), Andjelković (72); Mevlja (6)

Komentarjev 2
  • kurt 02:28 03.avgust 2011.

    ma nimate vi pojma o nogometu..v m.soboti je bila nafta mnogo boljši nasprotnik, žoga pa se na koncu ni dvakrat odbila od prečke, ampak je po predložku z leve strani odskakovala po prečki, kar ni isto..kot pišete vi.

  • kmetek 19:26 31.julij 2011.

    važno da ima kranj 500...pa še to realno pomoje 300....