Šport > Nogomet
27 ogledov

Koper proti sodnikom, NZS proti Kopru

Luka Koper Šahtar Karaganda Barbara Milavec
Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Simon Jeglič je imel po drugem kolu Prve lige veliko dela s tekmo med Luko Koper in Olimpijo. Koper bo zaradi kartonov, slabe organizacije tekme in nešportnega obnašanja gledalcev skupaj odštel 1.980 evrov. Medtem so Koprčani na novinarski konferenci ogorčeno spregovorili o sodnikih.

Koprski klub bo zaradi sedmih rumenih kartonov in odstranitve pomočnika trenerja odštel 480 evrov, 1.500 pa zaradi slabe organizacije tekme ter opustitve ukrepov zoper nešportno in neprimerno vedenje navijaških skupin oziroma gledalcev (v 25. minuti tekme je navijač ekipe Luka Koper v četrtega sodnika vrgel vžigalnik, gledalci pa so po končani tekmi v sodnike metali razne predmete). Ob tem bo moral pomočnik trenerja Alen Ščulac izpustiti eno tekmo, hkrati pa odšteti še 160 evrov kazni. Zaradi žaljenja sodnikov in sodniške organizacije pa bo eno tekmo moral izpustiti tudi športni direktor Olimpije, Milenko Ačimović.

V koprskem klubu so bili sicer zelo nezadovoljni s sojenjem na omenjeni tekmi, kar so poudarili tudi na novinarski konferenci. "Vse zadnje težave so se začele po superpokalu v Mariboru in s pritiskom mariborskega kluba na sodnike. Njim se očitno to obrestuje, nam pa ne. Na koprski tekmi pa se je konkretno vse začelo z nedosojeno enajstmetrovko, potem se je samo še stopnjevalo. Sprašujemo se, ali se še splača vlagati v nogomet. Mi smo vseskozi v neprijetnem položaju, kar se je začelo z našim predlanskim naslovom. Od takrat same težave," meni član vodstva koprskega kluba Ante Guberac.

"Tudi takratni izbor v reprezentanco je nakazoval prioritete Maribora. Mi osvojimo naslov prvaka, pa nobenega v reprezentanci, zato pa dva igralca Maribora, ki sta tako popravila budžet kluba. Seveda takrat zaradi tako imenovanih višjih ciljev reprezentance nismo hoteli dvigniti glasu. Vse to pa se enkrat mora končati. Kar se tiče sodnikov, bo morala NZS najti način, da se ob zelo slabem sojenju to javno tudi pove. Če smo vsi lahko kritizirani, zakaj to ne bi veljalo za sodnike. Da ne govorim, da je sodnik na tekmi z Olimpijo naše igralce tudi podcenjevalno žalil, na primer Osterca, kar je absolutno nesprejemljivo in sodi v neka druga okolja in druge čase," je še povedal Guberac. Koper je pri 17 prekrških dobil sedem rumenih kartonov, Olimpija pri 23 niti enega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.