Šport > Nogomet
19 ogledov

Vršič: "Naj drugi tečejo"

olimpija bohemians evropska liga 2011 Boštjan Tacol
Dare Vršič je v zadnjega pol leta v Olimpijino igro prinesel dodatno dimenzijo. Njegova ustvarjalnost je neprecenljiva, tak pa bo moral biti tudi njegov vložek na četrtkovi tekmi z dunajsko Austrio, ki bo v Ljubljani gostovala v okviru tretjega predkola Evropske lige.

"Komaj čakamo tekmo, ki je ena najpomembnejših v moji klubski karieri, in zagotovo tudi za moje soigralce. V goste prihaja ugledno nogometno ime, ki ga spoštujemo, a se ga nikakor ne bojimo," pred srečanjem razmišlja slovenski reprezentant Dare Vršič in dodaja: "V Evropi smo dokazali, česa smo sposobni, in verjamem, da bomo v četrtek z rekordnim obiskom stadiona razveselili vse Slovence. To bo spektakel, kot ga v Ljubljani razen na košarkarskih tekmah že dolgo ni bilo."

Pred tekmo je v naših medijih in medijih naših severnih sosedov največ govora o športnem direktorju Olimpije Milenku Ačimoviču, nekdanjemu kapetanu Austrie, ki je tudi glavni "krivec", da v zeleno-beli majici igra Vršič. "Miletu se lahko zahvalim, da sem nogometno spet med živimi. Na YouTubu sem gledal posnetke njegovega slovesa od navijačev v Avstriji in lahko sem videl, kako spoštovan je tam. To bo zanj izjemno čustvena tekma, igrali bomo tudi zanj," sporoča Olimpijina številka 22, ki gostom prepušča vlogo favorita.


"Austria je izrazit favorit, naša prednost pa je v tem, da ne bo drame, tudi če izpademo, verjetno pa pri Austrii ne bi bilo ravno tako, zato je nasprotnik pod precej večjim pritiskom. Gledal sem prvi polčas tekme proti Salzburgu. Lahko rečem, da gre za zelo disciplinirano ekipo, še posebej nevarni pa so trije nogometaši v napadu. Verjamem, da se bodo gostje v Ljubljani čvrsto postavili in čakali na našo napako, saj gre za ekipo, ki zelo težko prejema zadetke,"
pravi Vršič, ki torej pričakuje srečanje dveh različnih nogometnih slogov.

"Od januarja želimo igrati in ne nabijati žoge. Naša filozofija je: naj drugi tečejo. Tisti, ki ima žogo, mora teči manj kot tisti, ki je nima. Želimo si imeti žogo v posesti, kolikor je le mogoče. Tako bo tudi tokrat. Prepričan sem, da prva tekma ne bo odločilna. Odločitev o potniku v naslednje kolo bo padla na Dunaju," je sklenil Vršič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.