Šport > Nogomet
8 ogledov

Olimpija: "Austria je favorit, a je ranljiva"

Kosic Boštjan Tacol
Potem ko je Olimpija preskočila Bohemians v drugem kolu kvalifikacij za Evropsko ligo, jo čaka vsaj za stopnjo zahtevnejša naloga. Njen tekmec bo Austria, 23-kratni avstrijski prvak, ki je na obračunu zeleno-belih in vijoličastih favorit. Prva tekma bo v četrtek v Ljubljani.

Generalka pred evropskim nadaljevanjem sezone je bila za Olimpijo polovično uspešna. Na nedeljski tekmi s Koprom so po slabšem prvem polčasu zeleno-beli pokazali boljšo igro v drugem in na koncu iztržili točko. Trener Dušan Kosić je priznal, da bi se lahko tekma končala tako s porazom kot s tremi točkami, težava pa je predvsem nihanje v igri: "S Koprom je bila tekma trda, tekmec nam je delal težave in tudi zaradi naše slabe igre smo imeli nekaj sreče, da nismo dobili več golov v prvem delu. V drugem polčasu smo pokazali drugačen obraz, v svojih rokah smo imeli vse. Po prikazanem v drugem polčasu fantom nimam česa očitati, še bolj pa se moramo skoncentrirati in bolj kakovostno odigrati v zaključkih akcij."


Po prepovedi igranja zaradi kartona bo Kosić lahko spet računal na Adnana Bešiča, na seznamu lažje poškodovanih pa sta Djordje Ivelja in David Kašnik. "Kar se tiče tekme z Austrio, gre po pogovorih z Miletom za gosposki klub, za ljudi na kulturni ravni. Pri Olimpiji si želimo isto raven, tako da pričakujem dobro tekmo dveh ekip, ki hočeta igrati nogomet. Pričakujem dobro igro, poln stadion, sami pa bomo naredili vse, da dosežemo čim boljši rezultat. Fantje se morajo zavedati, da se od njih tudi veliko pričakuje. Nekateri so še zelo mladi, bi jim pa radi dopovedali, da je bolje, da se učijo na tujih napakah, ne na lastnih," je dodal ljubljanski strateg.

Ačimović: "So ranljivi"

Med tistimi, za katere bosta imeli tekmi še poseben motiv ali dodatno čustveno vrednost, je tudi športni direktor Mile Ačimović. Nekdanji slovenski reprezentant je tri uspešna leta preživel prav pri klubu iz avstrijske prestolnice. "Tam sem preživel tri prekrasna leta. V spominu mi ostaja vse, predvsem pa odnos kluba. Tudi zdaj so v vodstvu isti ljudje. A od enajsterice, kjer sem igral jaz, sta ostala le dva igralca. Austria je prejšnje leto igrala najlepši nogomet v državi in čudno je, da ni zmagala v prvenstvu. Zgodil se jim je en slab teden, ko so izgubili tri tekme in s tem prvenstvo. Vedo, kaj hočejo, dovolj dolgo so skupaj in dobro uigrani. Izpad proti Olimpiji zanje ne bi bil dober. Podcenjevali nas verjetno bodo, kar pa je samo plus za nas," je pred tekmo razmišljal Ačimović.


"Austria je favorit, težko pa bi govoril o odstotkih. So ranljivi, trenutno ne igrajo dobro. Njihov cilj je Evropska liga in naslov prvaka, moji fantje pa se morajo obremenjevati samo s sabo in narediti čim boljši rezultat v Ljubljani. Dvoboj pa se bo zanesljivo odločil na Dunaju,"
je dejal Ačimović, ki je poudaril, da ima dunajski klub veliko zvestih navijačev, ki pa ne slovijo kot nasilni ali nagnjeni k incidentom. Izrazil je upanje, da bo v takšnem vzdušju minil tudi dvoboj v Stožicah, pa čeprav je tekmec v barvi (vijoličasta), ki domačim navijačem, milo rečeno, ne ugaja. "O Austrii še nismo govorili, doslej so bile vse misli usmerjene v Koper. Od danes naprej pa bomo osredotočeni na četrtek. Skušam se za vsako tekmo enako motivirati, seveda pa je lažje igrati tekmo pred polnim stadionom, ko te ponese občinstvo. Vsi vemo, kaj pomeni Olimpija, in slabe tekme si ne smemo privoščiti," pa je pred dvobojem optimist branilec Boban Jović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.