Šport > Nogomet
95 ogledov

Berić z Rapidom izločil Ajax

Robert Berić EPA
Slovenski reprezentant je Ajaxu zabil še drugi gol v enem tednu in Rapidu pomagal do napredovanja v Amsterdamu (2:3).
Robert Berić je zabil še drugi gol v paru z Ajaxom, potem ko je bil napadalec dunajskega Rapida natančen že na prvi tekmi tretjega predkroga Lige prvakov na Dunaju, kjer je za en zadetek tudi podal.

Tokrat je na novi tekmi v naelektrenem vzdušju, pred drevišnjim obračunom je prišlo do novih pretepov med navijači obeh moštev, zabil za vodstvo Dunajčanov, ko je v 12. minuti proti nekdanjemu evropskemu prvaku Krčan izkoristil predložek Stefana Stangla in na drugi vratnici neoviran z neposrednje bližine žogo pospravil v mrežo Jasperja Cilessna.

Dunajčani so na polčas odšli še z lepšo prednostjo, ko je v 39. minuti mrežo domačih zatresel Louis Schaub. Fantastičen zadetek Arkadiusza Milika je v sedmi minuti nadaljevanja Ajax vrnil v igro in vse je bilo spet odprto, ko je Nemanja Gudelj 15 minut pred iztekom rednega dela poravnal izid na 2:2 (skupno 4:4).

Toda veselje domačih navijačev je bilo kratko in Schaub je z drugim zadetkom večera Ajax spravil v velike težave, iz katerih se sloviti klub ni več izvil, Berić (igral je do 90. minute) pa se je veselil obstanka v igri za skupinski del Lige prvakov.
 
 

Dinamo skoraj zapravil tri gole prednosti

Zagrebški Dinamo je po remiju v Maksimirju odigral pravi triler proti Moldeju (3:3). Norvežani so zapravili neverjetni dve enajstmetrovki, modri pa so se po prvi odzvali odlično in med 17. in 23. minuto so zadeli Marko Pjaca, Arijan Ademi in Marko Rog. Še pred polčasom je znižal Etzaz Hussain in napovedal vročih drugih 45 minut. In tako je tudi bilo - Mohamed Elyounoussi je še dodatno znižal v 52. minuti, kljub izključitvi Vegarda Forrena in še eni zapravljeni enajstmetrovki (že v prvem polčasu) pa je Ola Kamara izenačil na 3:3.

Norvežani so potrebovali le še en zadetek za napredovanje, skupni izid je bil poravnan na 4:4, še najbližje popolnemu preobratu pa je bil Elyounoussi, ki je u 80. minuti z roba kazenskega prostora nevarno meril, toda Eduardo je bil na mestu, na drugi strani pa bi lahko vse domače upe pokopal Domagoj Antolić, a je z obrambo odgovoril vratar Norvežanov. Njihov pritisk do konca tekme ni obrodil sadov in Zagrebčani so se na umetni travi le uspeli prebiti v play-off.
 

Monaco zelo zanesljivo

APOEL Nikozija je z igralcem manj zdržal proti FC Midtjyllandu, za katerega je bila zmaga z 0:1 na Cipru premalo po porazu doma z 1:2. Vinicius je po vodilnem zadetku Erika Sciatčenka že v drugi minuti po slabe pol ure dobil direkten rdeči karton, toda Midtjyllandu kljub terenski premoči ni uspelo zabiti odločilnega zadetka otočanom.

Na zadnji tekmi je francoski AS Monaco po visoki zmagi na prvem obračunu rutinirano opravil z Young Boys (4:0). Monačani so skupno napredovali kar s 7:1 in po prvem polčasu brez golov so se podobno kot na prvi tekmi razigrali v nadaljevanju - zadeli so Ivan Cavaleiro (54. minuta), Lavyin Kurzawa (64.), Anthony Martial (70.) in novi član Stephan El Shaarawy (77.).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.