Šport > Nogomet
29 ogledov

Berić znova na igrišču

Robert Berić Profimedias
Po dolgotrajni odsotnosti zaradi poškodbe kolena se je na treninge St. Etienna vrnil slovenski reprezentančni napadalec Robert Berić.

V minuli sezoni 12. nogometaš na lestvici za nagrado zlati čevelj, v avstrijski ligi je za Rapid zabil 27 zadetkov, že trenira s soigralci pri St. Etiennu. Robert Berić je bil sicer z zelenic odsoten od začetka novembra, ko ga je na vročem lokalnem derbiju z Lyonom grdo pokosil Jordan Ferri.

Berić je bil na začetku sezone 2015/16 najučinkovitejši slovenski nogometaš, saj je za svoj nekdanji klub iz Dunaja in zdajšnji St. Etienne na 22 tekmah v različnih tekmovanjih dosegel 11 golov, pohvalil pa se je lahko tudi s sedmimi podajami. Prav tako je bil strelec gola za Slovenijo na tekmi z Estonijo septembra lani.

Berić je v poletnem prestopnem roku za sedem miljonov okrepil St. Etienne, svojo zgodbo v Franciji pa hitro odprl tudi z nekaj zadetki. Njegova poškodba je bila tako hud udarec za najtrofejnejši klub v zgodovini francoskega prvenstva, St. Etienne in Marseille sta osvojila po deset naslovov državnega prvaka Francije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.