Šport > Nogomet
2107 ogledov

Bes v Kataloniji po zmagi Reala: Škandalozno! Dajte jim naslov!

Karim Benzema Profimedia
Zmaga madridskega Reala je razburila pristaše Barcelone.

Real Madrid je v 30. kolu španskega prvenstva gostoval pri Celti iz Viga in prišel do zmage z 2:1. Gostje so povedli v 19. minuti, ko je Karim Benzema uspešno izvedel enajstmetrovko. Domači so ob koncu prvega polčasa nato zatresli mrežo, vendar je bil zadetek razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. Vseeno so uspeli izenačiti v 52. minuti, ko je v polno nameril Nolito. Kasneje je Benzema v 64. minuti zapravil drugi strel Reala z bele pike, a izkoristil naslednjega pet minut kasneje.

Prvič v zadnjih 64 letih se je sicer zgodilo, da je kraljevi klub prišel do treh enajstmetrovk na eni tekmi, po mnenju medijev in pristašev v Barceloni pa sta bila vsaj dva sporna. Katalonci menijo, da je pri drugem Lucas Vazquez odigral prekršek, pri tretjem pa naj bi Ferland Mendy podstavil nogo pod branilca Celte. Sodnik je po posvetovanju z VAR sobo obakrat potrdil svojo odločitev in dosodil najstrožjo kazen.

"Izgledalo je, da si sodnik želi videti hat-trick Benzemaja," je bil po tekmi sarkastičen zvezdnik Celte Iago Aspas.

Katalonski mediji, ki so naklonjeni Barceloni, so bili prav tako zelo kritični do sojenja na omenjeni tekmi. Pri Sportu so na naslovki zapisali: "Dajte jim ta naslov!"

"Sodnik je dosodil tri škandalozne enajstmetrovke, Celti pa zadetek razveljavil zaradi sumljivega prepovedanega položaja. Real si ni zaslužil zmage v Vigu, vendar si je s pomočjo sodnika verjetno že zagotovil naslov prvaka," so še komentirali pri Sportu.

Podobno mnenje o sodniški pomoči za Real so imeli pri Mundo Deportivo, na naslovki pa je bilo glede tekme zapisana le ena beseda: "Škandalozno!"

Pri Marci, kjer tradicionalno podpirajo Real, se z odločitvami o najstrožjih kaznih niso preveč ukvarjali, na naslovki pa so vseeno zapisali: "11 metrov bližje naslovu". 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.