Šport > Nogomet
308 ogledov

Bil je najbolj nor član slavne ekipe, zdaj prodaja kondome

Parma, leta 2002 Profimedia
Nekdanji dobitnik zlate žoge je spregovoril o dogodku iz garderobe.

Svetovni prvak in nekdanji dobitnik zlate žoge Fabio Cannavaro je v intervjuju za Sky Sports spregovoril o svoji karieri, dotaknil pa se je tudi dela svoje športne poti, ki jo je preživel v Parmi.

Canavarro je v Parmo prestopil leta 1995 in se hitro uveljavil v takrat eni najboljših ekip v Italiji, kasneje pa tudi v Evropi. "V Parmo sem prišel kot mlad fant. Ko smo igrali, smo igrali le s ciljem, da postanemo prvaki. Nič drugega nas ni zanimalo," je zdaj povedal Canavarro, ki je v klubu preživel sedem let in postal eden najboljših branilcev na svetu. Za italijansko izbrano vrsto je skupno zbral 136 nastopov, dosegel je dva gola.

Prenosi na programih Sport Klub:

ePremier League, od torka do sobote

Digital Swiss, od srede do nedelje

"Takratni kapetan Parme Lorenzo Minotti nam je nekoč razdelil liste na katerih so bile zapisane kazni, ki jih mora vsakdo plačati. Na vrsto je prišel Faustino Asprilla, na papirju pa je pisalo, da je dolžan kar tri milijone evrov. Norec je vstal in pojedel list," je o kolumbijskem soigralcu dejal Canavarro.

Cannavaro Marta zlata žoga podelitev nagrada Zürich prireditev | Avtor: EPA EPA

'Norec' je še zdaj izjemno priljubljen, še zlasti v Kolumbiji. Nekdanji napadalec se je pred kratkim sicer oglasil na twitterju in ponudil rešitev v zvezi s kondomi, ki se v času koronavirusa ne proizvajajo in prodajajo  kot pred obdobjem pandemije. Asprilla je kupcem  ponudil dva za ceno enega.

Po zaključku kariere se je Kolumbijec namreč odločil za posel s kondomi. Ta naj bi potekal zelo dobro, Asprilla je zatrdil, da ima samo v svoji hiši tri in pol milijone kondomov. Te je zdaj pripravljen ponuditi s popustom.

Juventus : Parma Padli velikani Šport City po poti Juventusa, Rangersa...? To je šest velikanov, ki so izpadli iz lige

Parma je s Canavarrom, Asprillo, Gianluigijem Buffonom, Hernanom Crespom, Gianfrancom Zolajem, Enricom Chieso, Juanom Sebastiánom Verónom, Dinom Biaggiom, Alainom Boghossianom in drugimi zvezdniki osvojila dva pokala Uefa, uspešna je bila v letih 1995 in 1999.

V Italiji so nogometaši Parme v svojem zlatem obdobju v devetdesetih prejšnjega stoletja in na začetku tega tisočletja osvojili tri pokalne lovorike (1991/92, 1998/99 in 2001/02), en italijanski superpokal (1999), še pred prihodom mladega Neapeljčana pa so osvojili še Pokal pokalnih zmagovalcev (1992/93) in evropski superpokal (1993). Kasneje so se začele velike finančne težave, klub se je moral preseliti v Serie D.

Faustino Asprilla | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice