Šport > Nogomet
3260 ogledov

Bild ostro nad Hrvata: "Dosegel je dno, takoj mora oditi!"

Bjelica Profimedia
Hrvaškemu nogometnemu strategu grozi izguba službe samo dva meseca po prevzemu nemškega prvoligaša.

V nemških medijih se krepijo zahteve po takojšnji odstavitvi hrvaškega nogometnega stratega Nenada Bjelice (52) zaradi bizarnega izpada na tekmi najmočnejše nemške lige med münchenskim Bayernom in berlinskim Unionom. Bavarci so tekmo dobili z 1:0, edini zadetek pa je v 46. minuti dosegel Raphaël Guerreiro.

Končni rezultat je ostal v senci neljubega dogodka v 74. minuti, ko je Bjelica, trener Uniona, v navalu besa dvakrat v obraz udaril domačega zvezdnika Leroyja Saneja.

Bjelica je pred tem pobral žogo, ki je zapustila igralno polje, a je ni želel takoj izročiti krilnemu nogometašu Bayerna. Neučakani Sane mu je okroglo usnje uspel izbiti, hrvaški strateg pa se je odzval z udarcem v obraz.

Bjelica | Avtor: Profimedia Profimedia
Bjelico je zaradi fizičnega napada doletela izključitev, z neprimernim vedenjem pa je nadaljeval na tribuni, kjer je verbalno obračunaval z navijači domačega moštva. "Medtem ko je hodil proti svojemu sedežu, se je prepriral z navijači Bayerna, zaradi česar so morali posredovati varnostniki. Tudi po njihovem prihodu se je še naprej prerekal z gledalci in jezno gestikuliral v njihovi smeri. Na koncu so ga pripeljali do novinarske lože, kjer so ga obkrožili trije varnostniki," dogajanje opisujejo novinarji nemškega Bilda.

Bjelica je po tekmi trdil, da se je zgolj odzval na provokacije nemškega nogometaša. "Žogo sem pobral v svojem območju. Želel sem mu jo izročiti, on pa me je odrinil in me provociral. Reagiral sem na način, kot ne bi smel. Hotel sem ga odriniti stran od sebe, glavni sodnik pa mi je pokazal rdeči karton. Ne, nisem se pogovarjal z Sanejem. V nogometu so prisotna močna čustva. Narobe sem reagiral in žal mi je ta to, a tudi če bi lahko, ne bi ničesar spremenil. Potrudil se bom, da tega ne bom več ponovil," je povedal 52-letni strokovnjak, ki ga bržkone čakajo hude sankcije vključno z daljšo prepovedjo.

Pri nemškem Bildu so v odzivu na incident pozvali k njegovi odstavitvi. "Nepopisna norost Nenada Bjelice na tekmi v Münchnu je najnižja točka v dolgem nizu negativnih dogodkov. Ne glede na to, ali je šlo za provokacijo, se je vedel skrajno nešportno, ko je Saneja dvakrat udaril obraz. S tem je prenehal biti vzor svojim igralcem in ekipo postavil v težak položaj, saj se bodo za obstanek borili v njegovi odsotnosti. Igrati brez trenerja v tej fazi tekmovanja? Nepredstavljivo! Iz tega razloga Bjelica ne sme ostati trener Uniona. Trenerjeva odsotnost ne sme ogroziti obstanka v najmočnejši ligi. Če Bjelica ostane trener in Union izpade, bodo del odgovornosti nosili vsi šefi kluba," so zapisali pri Bildu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • PaPajapopi 18:07 25.januar 2024.

    Balkanski sistem.

  • Pepe007 17:39 25.januar 2024.

    Trener ni pobiralec žoge.

  • BenX 17:09 25.januar 2024.

    No ja... Če je to bil udarec...

Sorodne novice