Šport > Nogomet
601 ogledov

Ponižanji za Bayern in United

Harry Kane Profimedia
Nepričakovana visoka poraza velikih klubov.

Nogometaši Bayerna iz Münchna so v 14. krogu nemškega prvenstva visoko z 1:5 izgubili v gosteh proti Eintrachtu iz Frankfurta. Na lestvici ostajajo drugi za Bayerjem iz Leverkusna, ki bo imel v nedeljo priložnost, da prednost poviša na šest točk.

Frankfurt, ki je pred tokratnim obračunam nanizal štiri poraze v vseh tekmovanjih, je na domači zelenici ujel zelo učinkovit dan proti aktualnim prvakom. Ti so v 36. minuti zaostajali že z 0:3, potem ko so zadeli Omar Marmoush (12. minuta), Eric Dina Ebimbe (31.) in Hugo Larsson (36.).

Pred polčasom je za nekaj upanja pri Bavarcih poskrbel Joshua Kimmich (44.), a je že v prve četrt ure drugega dela Frankfurt v polno zadel še dvakrat. Natančna sta bila Dina Ebimbe (50.) in Ansgar Knauff (60.).

Bayern je nazadnje pet golov prejel 27. oktobra 2021 v pokalu, ko je Borussia Mönchengladbach slavila s 5:0, pred tem pa so nazadnje v domačem prvenstvu prav proti Frankfurtu prejeli pet golov ob porazu 2. novembra 2019. Tudi takrat je bilo 1:5.

Varovanci Thomasa Tuchla so po 13 tekmah ostali pri 32 točkah. Bayer ima na prvem mestu tri več, Stuttgart pa je tretji s 30. 

VAR Bournemouthu odvzel še dva zadetka

Slab dan so doživeli tudi nogometaši Manchester Uniteda, Eriku ten Hagu pa se je po šokantnem domačem porazu proti Bournemouthu z 0:3 začel tresti stolček. Nalsednji teden bo strateg, ki je bil sicer še v novembru izbran za najboljšega trenerja meseca v Premier League, kožo reševal v ligi prvakov, ko pa bo njihov nasprotnik prav tako ranjeni Bayern.

United si na dvoboju z Bournemouthom ni priigral pravih priložnosti, za goste pa je že po dobrih štirih minutah igre zadel Dominic Solanke. V  drugem polčasu sta končni izid s streloma z glavo postavila rezervist Philip Billing (68.), ki je preskočil Luka Shawa, in Marcos Senesi (73.). Ta je bil po podaji iz kota višji od Harryja Maguireja.

Marcos Senesi | Avtor: Profimedia Profimedia

Slednji, igralec meseca novembra, je že v sodnikovem podaljšku napravil veliko napako, gostje pa so se že vselili četrtega zadetka, a je posredoval VAR in zaradi minimalnega igranja z roko strelca Danga Ouattare je ostalo le pri razliki treh golov. Že v prvem polčasu je mrežo zatresel tudi Marcus Tavernier, a je bil zadetek razveljavljen zaradi prepovedanega položaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice