Šport > Nogomet
26 ogledov

Bilića želeli zamenjati na letalu

grčija hrvaška bilić EPA
Hrvaški Večernji list piše, da so želeli v Hrvaški nogometni zvezi selektorja Slavena Bilića zamenjati, ko se je z ekipo po porazu v Grčiji z 0:2 vračal z letalom v Zagreb. Linč naj bi preprečil šef Dinama Zdravko Mamič.

Po velikem razočaranju in porazu hrvaških nogometašev v Atenah proti Grčiji z 0:2, s čimer so pod velik vprašaj postavili nastop na EP prihodnje leto, bo po vsej verjetnosti glavna žrtev selektor Slaven Bilić, ki so ga vodilni možje Hrvaške nogometne zveze želeli odstaviti po hitrem postopku kar na letališču. "Linč" naj bi po pisanju Večernjega lista preprečil šef Dinama Zdravko Mamić.

Vlatko Marković je napovedal izredno sejo, kjer bodo odločali o usodi selektorja Slavena Bilića. Prvi mož HNZ-ja Marković naj bi po tekmi besnel, saj je neuvrstitev Hrvaške na SP zvezo stala 10 milijonov evrov, prav tolikšen znesek pa je pod vprašaj postavil poraz v Grčiji.

Usoda znana po Latviji
"Ne bo me stal 20 milijonov evrov," je nad Bilićem besnel Marković. Praktično vsi iz HNZ so bili z nogometaši v Atenah, Bilića pa naj bi pred zamenjavo kar na letališču v Zagrebu rešila Zdravko Mamić in Pero Vičan, pomembna člana zveze, ki sta zagovarjala dejstvo, da bi bilo smešno selektorja zamenjati pred tekmo z Latvijo. Hrvaško in Bilića bi zmaga nad Latvijci in spodrsljal Grčije še neposredno vodili na EP, v nasprotnem pa bodo naši južni sosedje pot na Poljsko in v Ukrajino iskali v dodatnih kvalifikacijah. Bilićeva usoda se bo kot kaže odločala v sredo, ko bo dokončno znano, katero mesto bo v kvalifikacijah zasedla Hrvaška.

Na Hrvaškem se že na glas omenjajo morebitni nasledniki. Najbolj vroč je Igor Štimac, ki si ga želi tudi Marković, glavni konkurent pa naj bi bil nekdanji hrvaški selektor, ki je nazadnje vodil Črno Goro Cico Kranjčar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.