Šport > Nogomet
30 ogledov

Bilić spodil Pranjića. Hrvati ogorčeni.

Danijel Pranjic Pranjić Reuters
Hrvaški selektor Slaven Bilić ne računa več na usluge člana Bayerna, Danijela Pranjića. Razlog: po sredini tekmi se ni želel rokovati s trenerji. Hrvaška javnost je ogorčena.

"Po tekmi je Pranjić na neprimeren način pokazal nezadovoljstvo s svojim statusom. Ni se želel rokovati s trenerji. Zato nanj ne računamo več," hrvaški selektor Slaven Bilić pojasnjuje kazensko slovo Danijela Pranjića iz reprezentance. Član Bayerna iz Münchna je želel igrati na sredini prijateljski tekmo z Irsko v Dublinu (0:0), a ga selektor Bilić ni poslal na zelenico.

Odziv hrvaške javnosti? Ogorčenje. "Bilić, izgubil si kompas. Ti se umakni. Reprezentanca ni tvoja lastnina," je na 24sata.hr odstrel Pranjića iz reprezentance komentiral eden od številnih ogorčenih bralcev. V anketi omenjene spletne strani le 23 odstotkov bralcev meni, da ima Bilić prav, več kot polovica pa, da bi moral oditi selektor. Ta je pred časom napovedal, da se bo umaknil po evropskem prvenstvu (EP).


Pranjić je za reprezentanco igral od leta 2004 in zbral 39 nastopov. Član Bayerna je od leta 2009, na 48 tekmah pa je dosegel en zadetek. Hrvaška reprezentanca je v kvalifikacijski skupini F za uvrstitev na naslednje EP na drugem mestu. Imajo 13 točk oziroma eno manj od Grčije. Septembra jih čakata tekmi z Malto in Izraelom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.