Šport > Nogomet
9411 ogledov

Bivši reprezentančni kapetan zaigral v 3. SNL

Robert Koren Koroška Dravograd facebook Robert Koren je na prvi tekmi po vrnitvi v Dravograd v igro prišel s klopi.
Slovensko tretjeligaško nogometno tekmovanje je dobilo zanimivo popestritev.

Za dravograjski nogomet je bila sobota poseben dan. NK Koroška Dravograd je igrala srečanje 8. kola 3. SNL - sever proti ekipi ŠD Videm, prišla do zanesljive zmage (4:1) in se utrdila na vrhu lestvice.

Srečanje si je ogledalo okrog 400 gledalcev, ki so pozdravili vrnitev Roberta Korena v domači klub. Nekdanji kapetan Slovenije in ena gonilnih sil generacije, ki se je leta 2010 uvrstila na svetovno prvenstvo, je po bogati mednarodni karieri namreč spet oblekel dres koroškega kolektiva.

37-letni Koren je srečanje začel na klopi, v igro je prišel sredi drugega polčasa. Ob vstopu je požel velik aplavz in se skupaj s soigralci in navijači na koncu veselil zmage.

NK Rudar Trbovlje NK Zagorje 3. SNL Šport Prostora bo precej manj

Koren je po začetku kariere v Dravogradu prestopil v Celje, nato pa igral še za norveški Lillestrøm, angleška West Bromwich Albion in Hull City ter avstralski Melbourne City. Za slovensko izbrano vrsto je med letoma 2003 in 2011 igral na 61 tekmah in pri tem zabil pet golov. Opravljal je tudi vlogo kapetana.

V Dravogradu, kjer je nogometna akademija poimenovana po njem, bo Koren gotovo še dvignil zanimanje za šport in moštvu pomagal do preboja v 2. SNL.

Robert Koren Damien Duff Melbourne City Melbourne Šport Korenu četrt milijona evrov odpravnine
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.