Šport > Nogomet
28 ogledov

Bivši trener: ''Messi mora na počitnice''

Leo Messi Argentina Gvatemala Reuters
Fernando Signorini, nekdanji kondicijski trener Lionela Messija, je izrazil skrb zaradi fizične pripravljenosti argentinskega superzvezdnika. Signorini je prepričan, da bi si moral Messi privoščiti počitnice, saj v nasprotnem primeru ne bo pripravljen za nastop na mundialu.

Fernando Signorini, ki je bil član trenerske ekipe Diega Maradone na svetovnem prvenstvu leta 2010, je prepričan, da Lionel Messi preveč napreza svoje telo, kar bo imelo negativne posledice na nastop na mundialu, ki ga bo prihodnje leto gostila Brazilija.

''V 60-tih, 70-tih letih so nogometaši odigrali od 80 do 90 tekem na sezono, danes pa lahko nogometaš odigra tudi do 120 tekem. Messi v zadnjih treh letih ni imel težav s poškodbami, nato pa si je pred obračunom z Bayernom poškodoval stegensko mišico in drugo tekmo presedel na klopi. Nato se je poškodoval še enkrat in za Argentino zaigral le v drugem polčasu. Z ženo in otrokom bi moral na počitnice. Če odigraš več kot 100 tekem, je nemogoče, da si vedno v najboljši formi,'' je povedal Signorini in dodal, da mnenje o prevelikem številu tekem z njim delijo tudi nekateri drugi nogometni strokovnjaki.

''Vicente Del Bosque, ki je Španijo popeljal do naslova svetovnega prvaka, je spoznal, da se nogometaši redkeje poškodujejo, če imajo manj treningov. Danes so poškodbe v dimljah ene izmed najbolj pogostih poškodb, medtem ko včasih sploh niso obstajale. Dandanes se dogaja veliko stvari, ki jih zdravniki ne razumejo, saj je bila v preteklosti tehnika veliko bolj pomembna kot fizična pripravljenost,'' je zaključil argentinski strokovnjak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.