Šport > Nogomet
53 ogledov

Boban: "Milan ni več resen klub"

zvonimir boban EPA
Legenda AC Milana in hrvaške nogometne reprezentance Zvonimir Boban je spregovoril o žalostnem stanju italijanskega nogometnega velikana.

Nekdanji hrvaški reprezentant Zvone Boban je razočaran nad stanjem v svojem bivšem klubu AC Milanu, s katerim je v devetdesetih kraljeval na svetovni nogometni sceni.

"Milan ni več resen evropski klub. Samo iz navade še mislimo, da so močni. To je gotovo najslabše obdobje v 'Gallianijevi eri', ne spomnim se, kdaj sem gledal slabši Milan. V prejšnji sezoni so sicer kdaj nepričakovano izgubili, a so igrali dober nogomet. V tej sezoni niso odigrali še niti ene dobre tekme," v pogovoru za italijanske medije s kritikami ni skoparil Boban.

"Kaká in Saponara nista naredila nič"

V nedeljo je Milan izgubil tudi mestni derbi z Interjem (1:0), nazadnje je Nerrazzure premagal aprila 2011. "Mazzari (trener Interja, op. a.) je opravil boljše menjave. Kaká in Saponara nista naredila praktično nič. Saponara je imel eno dobro podajo, Kaká pa še to ne. Milan je zanesljivo pomagal Interju do zmage," je izbor igralcev s strani trenerja Rossonerov Massimiliana Allegrija "popljuval" Boban.

Milan je trenutno šele 13. na lestvici, za vodilnim Juventusom zaostaja že za ogromnih 27 točk. Le pet točk pa jih deli od cone izpada. V zadnjih tednih so govorice o Allegrijevi zamenjavi dobile dodaten zagon, eden od kandidatov za prevzem trenerskega stolčka je še en nekdanji klubski talisman Clarence Seedorf.

"Tako zaradi Milana kot zaradi Seedorfa upam, da ne bo sedel na klop," je pomenljivo zaključil Boban.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.