Šport > Nogomet
18 ogledov

Boco vrgli iz Cope libertadores

(Boca Juniors - River Plate) EPA
Vodstvo južnoameriške nogometne zveze CONMEBOL je iz Cope libertadores, južnoameriške različice Lige prvakov, izločilo argentinsko Boco Juniors.

Razlog za izločitev velikana iz Buenos Airesa so neredi na zadnji tekmi proti večnemu tekmecu River Plateju. Boca bo morala odšteti tudi 200.000 ameriških dolarjev kazni, štiri tekme bo igrala pred praznimi tribunami.

Prvo tekmo osmine finala cope libertadores je dobil River Plate z 1:0, na povratni tekmi pa je bilo po prvem polčasu 0:0. Do incidenta je prišlo po polčasu, ko so navijači domačega moštva sovražno pričakali gostujoče nogometaše ob prihodu iz slačilnice na stadion. Navijači so igralce River Plateja obmetavali s kamenjem in steklenicami, manjša skupina pa se ni ustavila pred zaščitno ograjo ter se je kljub varnostnikom in policiji izmuznila skozi in na nogometaše uspela usmeriti solzivec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.