Šport > Nogomet
13 ogledov

Bodo Maradono v Rimu vklenili?

Diego Maradona 2011 Al Wasl EPA
Eden najboljših nogometašev vseh časov Diego Armando Maradona bo danes prispel v Rim, kjer pa bi ga lahko po pisanju italijanskih medijev pričakali italijanski dacarji. Argentinec naj bi še v času, ko je igral v Italiji, utajil za 40 milijonov evrov davkov.

Diego Armando Maradona je med letoma 1984 in 1991 nosil dres Napolija, takrat pa naj bi utajil kar za 40 milijonov evrov davkov. Argentincu naj bi v Italiji zasegli že številne drage ure in nakit, še slabše pa bi se mu utegnilo dogoditi danes, ko bo priletel v Rim.

"Maradona je svoboden človek. Njegov status preganjane osebe je novinarska izmišljotina," je za agencijo AFP dejal njegov odvetnik Angelo Pisani, ki je v začetku februarja dejal, da je Maradona po 30 letih dobil bitko z obtožbami o utaji davkov, tako da se lahko zdaj kot svoboden državljan vrne v Neapelj, kjer je preživel najlepša leta kariere. Italijanska davčna služba je njegove navedbe zanikala.

Po pisanju italijanskih medijev naj bi imel v Neaplju Maradona v torek novinarsko konferenco, a je ta zdaj pod velikim vprašajem, saj italijanske oblasti negirajo izjavo odvetnika Pisanija, da je zadeva z davki zaključena.

"Upam, da se bom lahko čim prej vrnil v Neapelj. Rad bi spet videl igrati svoje moštvo, ki ga ne bom nikoli pozabil, in navijal zanj. Letos bi lahko osvojili 'scudetto'," je pred dnevi v pismu navijačem Napolija zapisal Maradona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.