Šport > Nogomet
6 ogledov

''Bogataši so dobri za nogomet''

jose mourinho EPA
Trener Chelseaja José Mourinho je prepričan, da nogomet potrebuje ''morske pse'', ki igri omogčajo napredek in razvoj.

José Mourinho je na začetku sezone okaral Manchester City, AS Monaco in Paris Saint-Germain, ki kljub regulatorjem finančnega ''fair-playa'' zapravljajo megalomanske vsote denarja za nakupe novih nogometašev. Portugalec je ekipe z ''neomejenim'' proračunom označil za ''morske pse''. A nekdanji trener Porta, Interja in Reala je še enkrat poudaril, da nima težav z bajno bogatimi lastniki nogomenih klubov, ki po njegovem mnenju igro poganjajo naprej.

''Nogomet potrebuje morske pse. Potrebuje naložbe in ljudi, ki imajo radi igro in si želijo majhne klube spremeniti v velike klube,'' je povedal Mourinho. Na vprašanje, kakšen morski pes je Chelsea, je Potrugalec odvrnil: ''Pameten. Morski pes, ki ve, kdaj in kako napasti.''

Finančni model londonskega kluba, ki je v lasti ruskega milijarderja Romana Abramoviča, se je v skladu s finačnim ''fair playom'' v zadnjih letih močno spremenil, saj se Abramovič izogiba brezglavemu razmetavanju denarja.

''Situacijo sprejemam takšno kot je. Zadovoljen sem s tem. V Chelsea sem prišel, da bi nadaljeval določeno filozofijo in več kot zadovoljen sem s podporo kluba in lastnika. Več kot zadovoljen,'' je zatrdil Mourihno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.