Šport > Nogomet
21 ogledov

Mourinho: "Mi imamo kontrolo, ne Barça ali Atlético"

Thibaut Courtois Atletico Madrid EPA
Barcelona naj bi bila zelo zainteresirana za usluge Thibauta Courtoisa, toda na poti do belgijskega vratarja ji stoji visoka ovira - José Mourinho.

Dolgoletni prvi vratar Barcelone Víctor Valdés je napovedal svoj odhod po tej sezoni in v katalonski prestolnici intenzivno iščejo novega čuvaja mreže. Eden najbolj resnih kandidatov naj bi bil mladi vratar madridskega Atlética, Belgijec Thibaut Courtois.

Mladenič je leta 2011 prestopil iz domačega Genka v Chelsea, Londončani pa so ga nato posodili v Madrid, kjer nastopa že tretjo zaporedno sezono. Trener Modrih José Mourinho je v petek novinarjem zatrdil, da se ne namerava odreči perspektivnemu vratarju.

Mou: "Naš gol je varen"

"Imamo najboljšega vratarja na svetu Petra Čecha, poleg tega pa je naš tudi najboljši mladi vratar na svetu. To je zelo 'dober' problem. Naš gol je varen in tudi finančno smo zelo stabilni. Višina odškodnine je takšna, kot je za najboljše na svetu," je zbranim novinarjem na Stamford Bridgu povedal Portugalec.

"V tem trenutku ne mislim na to. Ne skrbi me, ker smo v fantastični situaciji in imamo vse pod kontrolo. Mi kontroliramo potek dogodkov, ne Barcelona, Atlético ali kakšen tretji klub, ki se zanima za naše vratarje. Mi imamo kontrolo in tako me to ne skrbi," je bil še bolj jasen Mourinho.

Steber ekipe

21-letni Courtois je v zadnjih sezonah postal ključni člen Atlética. Osvojil je že španski pokal, Evropsko ligo in evropski superpokal. V tej sezoni, v kateri je Atlético na osmih tekmah nanizal prav toliko zmag, je Belgijec branil na vseh srečanjih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice