Šport > Nogomet
395 ogledov

Bolje ne gre, res ne

Marco Asensio Epa
29. kolo elitne španske nogometne lige se je sklenilo s poslastico med Madridom in Valencio.

Nogometaši madridskega Reala so v 29. kolu španskega prvenstva na domačem stadionu prišli do gladke zmage nad Valencio (3:0), s čimer so se spet približali vodilni Barceloni na dve točki zaostanka.

V španski prestolnici sta za zanesljivo zmago belih poskrbela Karim Benzema (61., 85. minuta) in Marco Asensio (74.).

Slednji je po devetih mesecih prisilnega premora zaradi poškodbe prišel v igro nekaj trenutkov pred svojim zadetkom in s prvim dotikom poslal izjemen volej v mrežo "netopirjev". Izjemno lep je bil tudi drugi Benzemajev zadetek.

lionel messi Nova pogodba Šport Messi bo zaslužil precej več od Ronalda

Na lestvici še naprej vodi Barcelona s 64 točkami, z dvema več od Madrida. Sevilla, ki bo v derbiju kroga danes gostila katalonski klub, je tretja z 51 točkami, četrti je Atlético Madrid Jana Oblaka z 49.

Televizijska gledanost tekem španskega nogometnega prvenstva je v tujini zrasla za več kot 48 odstotkov, odkar se je La Liga vrnila po treh mesecih premora zaradi pandemije novega koronavirusa, so sporočili iz vodstva lige.

jan oblak Noro Šport Oblak je novi rekorder La Lige

Na prvi tekmi večera je Real Sociedad na gostovanju izgubil proti Alavésu (2:0), tako da se mu Liga prvakov počasi izmika.

Real Sociedad je imel priložnost, da se z zmago vrne na četrto mesto, ki še vodi v Ligo prvakov, vendar je po presenetljivem porazu zdaj peti s 47 točkami, prav toliko jih ima tudi Getafe na šestem mestu.

barcelona La Liga Šport Barça beži Realu, drevi na delu Oblak

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice