Šport > Nogomet
84 ogledov

Bolni deček zaman čakal Ibrahimovića

zlatan ibrahimović EPA
Osemletni Hajrudin Kamenjaš je odpotoval v Pariz, kjer je dva dni zaman čakal na srečanje z Zlatanom Ibrahimovićem, nato pa se razočarano vrnil v domovino.

Hajrudin Kamenjaš, ki boleha za neozdravljivo boleznijo, si želi pred smrtjo spoznati napadalca Paris Saint-Germaina Zlatana Ibrahimovića.

Švedski reprezentant ni našel časa, da bi dečka obiskal v Sarajevu, zato se je humanitarna delavka Thea Rekić odločila, da bo mlademu navijaču pomagala izpolniti poslednjo željo. V sodelovanju z nekim bosanskim nogometašem in vodstvom PSG je kupila vstopnice za tekmo PSG – Lorient ter se skupaj s Hajrudinom in njegovo mamo odpravila proti Parizu.

Prvi šok: Ibra ni zaigral!

Tam jih je pričakal šofer francoskega prvoligaša in jih odpeljal na tekmo. Ibrahimović zaradi poškodbe na obračunu ni zaigral, za nameček pa ga sploh ni bilo na prizorišču. Vodstvo kluba je poskušalo v naslednjih dveh dneh organizirati srečanje s svojim nogometašem, a brez uspeha.

''Tekma se je začela, igralci so prišli na igrišče, a Zlatana ni bilo nikjer. Prejeli smo klic našega nogometaša, ki nam je povedal, da si je Zlatan dan prej poškodoval koleno in da ne bo zaigral, po tekmi pa bo Hajrudina nekdo odpeljal do njega,'' je povedala Rekićeva.

Drugi šok: Ibra manjkal na treningu!

Med polčasoma so izvedeli, da Zlatana ne bo in da bo navzoč na jutranjem trenignu. Voznik jih je na prizorišče pripeljal ob 9.30, a o Zlatanu znova ne duha ne sluha. Sporočili so jim, da je pri fizioterapevtu in naj počakajo do 14. ure.

''Čakanje je preseglo vse meje. Voznik je poklical vodstvo PSG in dejal, da to nima smisla, saj fant ne more spati v avtomobilu. Vzela sem telefon in glas na drugi strani se mi je opravičil in svetoval, naj se vrnemo v hotel, oni pa bodo poskusili narediti vse, kar je v njihovi moči,'' je razkrila Rekićeva.

Pozneje so izvedeli, da se je Zlatan mudil na mastersu v Parizu, kjer si je pred televizijskimi kamerami izmenjal nekaj udarcev z Novakom Đokovićem. ''Bili smo jezni, saj smo ga čakali celo večnost, a on igra tenis,'' se je jezila Rekićeva.

Čakali zaman

Zgodba je svoj nesrečni epilog dobila dan pozneje, ko so znova zaman čakali švedskega nogometaša, namesto njega pa so dočakali le voznika, ki jih je odpeljal na letališče. ''Voznika je bilo sram in ves čas se nam je opravičeval. Pred odhodom mu je Hajrudin izročil risbo za Zlatana, mama pa je napisala pismo. Voznik je s solzami v očeh obljubil, da bo izročil pismo in risbo, ter se od nas poslovil, kot da smo člani njegove družine,'' je povedala Rekićeva in Ibrahimovića pozvala, da še vedno ni prepozno za snidenje z mladim oboževalcem.

Komentarjev 10
  • tiger 22:02 11.november 2013.

    brezsrčni serator

  • depresija 17:35 11.november 2013.

    Najprej se nauč pisat pol pa pametuj, kaj so realne, kaj pa nerealne želje!

  • kapljač 16:34 11.november 2013.

    So želje, ki so nerealne. Sej pa je komuniciral, šposčla darilce. Da je Ibra zadevo prejel, še v osebno srečanje bi se osulo Halo, čudno da si ni poba zaželel snidenja s predsednikom BIH.