Šport > Nogomet
34 ogledov

Bračun bi imel proračun iz Primere

Milivoje Bračun Saša Despot
Na klopi nekdanjega nogometnega državnega prvaka Luke Kopra je odpuščenega trenerja Vlada Badžima zamenjal Hrvat Milivoj Bračun, ki se je v zadnjem desetletju na Obali znašel že tretjič. Kratek intervju je dal za klubsko spletno stran. Med drugim se je pošalil tudi o tem, kakšen proračun si želi.

V prostorih FC Luke Kopra se je sedmi sili tudi uradno predstavil novi trener rumeno-modrih Milivoj Bračun. Hrvaški strateg, sicer stari znanec z Bonifike, je Koprčane že vodil v sezonah 2002/03 in 2005/06 in Obalo zapustil z osvojenim pokalom in drugim mestom. Prav zaradi dobrih rezultatov, ki jih je dosegel v tej ekipi, Bračun ne skriva ambicij, ki so ga prepričale, da je nasledil Badžima.

Ali je bila odločitev, da poprimete za krmilo FC Luke Kopra, težka?
Vse prej kot to. Na Koper me vežejo lepi spomini. Tu sem osvojil pokalni naslov in z ekipo zasedel drugo mesto v državnem prvenstvu. Čeprav je cilj FC Luke Kopra letos uvrstitev v enega od evropskih pokalov, bi si sam želel na vrhu zamenjati Maribor. To je moj osebni izziv.

Ali ima FC Luka Koper potrebno kvaliteto za sam vrh?
Ekipo sestavljajo starejši, izkušeni nogometaši in mladi nadarjeni igralci, željni dokazovanja. Menim, da je to odlična kombinacija. Nekatere igralce poznam, druge bom spoznal kmalu. Upam si trditi, da imamo dovolj kvaliteten kader, da se lahko borimo za vrh.

Nazadnje ste trenirali hrvaškega prvoligaša Slavena Belupa v sezoni 2009/10. Kaj ste počeli v zadnjem poldrugem letu, ko niste bili vezani na nobeno ekipo?
Nisem sedel križem rok. Nasitil sem se hrvaškega nogometa in se napotil v Španijo, kjer sem si kot igralec in trener nekoč že služil kruh. Obiskal sem tabore prvoligašev Valladolida in Barcelone ter poskušal nadgraditi svoje nogometno znanje. Upam, da sem kaj koristnega odnesel. V Koper bi iz Španije še najraje prenesel proračun katerega od tamkajšnjih nogometnih prvoligašev …(smeh). 

Ekipo ste v grobem spoznali. Kaj ji manjka? Ali boste zahtevali kakšno okrepitev?
V moštvu je dovolj raznovrstnih nogometašev. Menim, da v tem trenutku ne potrebujemo okrepitev, vendar bo čas pokazal, ali smo morda v zmoti in bodo okrepitve le potrebne. Fantje so v tem trenutku z moralo na dnu, in to je največja težava. Za njimi je izpad iz Evropske lige in slab začetek prvenstva. Zmaga na prihodnji tekmi v Lendavi proti Nafti bi že lahko pomenila preobrat. Poskušal ga bom doseči. Gremo po zmago.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.