Šport > Nogomet
55 ogledov

Brez koga v leto 2016?

Raul, konec kariere, mls, new york cosmos EPA
V letu 2015 se je od kariere poslovilo kar nekaj vrhunskih nogometašev.

Od nogometnih zelenic se je v preteklem letu poslovilo kar nekaj nekdanjih nogometnih zvezdnikov. Med njimi je bil tudi legendarni član madridskega Reala Raul. Ta je po odhodu iz kraljevega kluba zaigral še za Schalke in Al Sadd, kariero pa je pri 38 letih sklenil pri ekipi New York Cosmos.

Svojo nogometno pot se je odločil skleniti tudi nekdanji francoski reprezentant David Trezeguet, ki je galskim petelinom prinesel na primer zmago v finalu evropskega prvenstva leta 2000, skupno pa je zabil 34 zadetkov za francijo. Blestel je tudi v dresu Juventusa. Kariero je zaključil pri 38 letih v dresu indijskega Pune Cityja.

Res je. Sloviti Brazilec Rivaldo je svojo športno pot zaključil šele lani v dresu brazilskega drugoligaša Mogi Morima. Svoje najboljše čase je doživel v dresu Barcelone. Kariero je zaključil v 44. letu starosti.

Od aktivnega nogometa so se poslovili še Rio Ferdinand (37 let, QPR), Alvaro Recoba (39 let, Nacional), Pablo Aimar (36 let, River Plate), Sebastian Kehl (35 let, Borussia Dortmund), Djibril Cisse (34 let, Saint-Pierroise), Marcos Senna (39 let, New York Cosmos) in vratar Rogerio Ceni (42 let, Sao Paulo).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.