Šport > Nogomet
59 ogledov

Brez Oblaka po ponovitev leta 2013

slovenija, makedonija Anže Petkovšek
Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.15 v Stožicah igrala prijateljsko tekmo s Turčijo.

Selektor Srečko Katanec se sooča s kar nekaj težavami, saj sta zaradi poškodb že pred dnevi odšla Rok Kronaveter in Rajko Rotman, kljub temu pa pravi, da bo tekma zanimiva. Selektor večjih sprememb ne bo delal v napadu in zvezni vrsti, namignil je, da bo drugače v obrambi. Toda tako kot ob remiju na Švedskem bo branil Vid Belec, ki se je izkazal v odsotnosti Jana Oblaka. Ta zaradi dolge sezone ni posebej aktiven na tem zboru in bo tudi današnjo tekmo spremljal le od strani.

Katanec sicer za Turke pravi, da so tehnično dovršeni in spoštovanja vredni, da pa imajo nekaj slabosti pri disciplini v igri, predvsem pri obrambi.

"Turki so tehnično zelo dobro podkovani, agresivni, imajo pa tudi oni določene slabosti. V določenem trenutku izgubijo disciplino na igrišču, predvsem v fazi obrambe in predvsem, ko se počutijo superiorne, kar se proti nam verjetno bodo. Mi smo bili na Švedskem igrivi in agresivni, če bomo taki, bo to lepa tekma. Je pa res, da prijateljske tekme služijo temu, da vidimo nekaj novega, zagotovo pa ni v ospredju rezultat. So pa seveda Turki spoštovanja vreden tekmec in bo težko proti njim," pravi Katanec.

Pred tremi leti zmaga

Turčija sicer na lestvici Mednarodne nogometne zveze zaseda 13. mesto (Slovenija 61.), na bližnjem evropskem prvenstvu v Franciji bo igrala v skupini D skupaj s Španijo, Hrvaško in Češko.

Slovenci so se s Turčijo doslej pomerili le enkrat, in sicer konec maja 2013 v Bielefeldu, kjer sta za slovensko zmago z 2:0 poskrbela Milivoje Novaković in Tim Matavž.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.