Šport > Nogomet
80 ogledov

Brez zmagovalca ob Kloppovi vrnitvi

Jurgen Klopp Borussia Dortmund Liverpool EPA
Na prvih tekmah četrtfinala sta do izdatne prednosti prišli ekipi Seville in Šahtarja. BVB je doma remiziral z Liverpoolom, Sparta pa je iztržila minimalen poraz pri Villarrealu.

Nemški trener Jürgen Klopp je ob vrnitvi na Westfallenstadion z Liverpoolom iztržil remi (1:1), ki pred povratnim srečanjem na Anfieldu sanje o napredovanju dovoljuje obema ekipama.

Borussia je imela v prvem polčasu terensko premoč in si priigrala nekaj nevarnih situacij, toda Marco Reus, Pierre-Emerick Aubameyang in Henrik Mhitarjan niso bilo dovolj zbrani. Na drugi strani je z glavo zapretil Dejan Lovren, po slabi reakciji nemške obrambe pa so Angleži povedli v 36. minuti, ko je z roba kazenskega prostora zabil Divock Origi.

Do zasluženega izenačenja so domači prišli v 48. minuti, Mats Hummels je z glavo predložek Mhitarjana spremenil v zadetek. Takoj zatem je domači vratar Roman Weidenfeller kar trikrat rešil svoja vrata, ubranil je nevarne strele Adama Lallane, Philippa Coutinha in Nathaniela Clyna. Do konca je BVB prevladoval, a se je Liverpool dobro branil in ostalo je pri remiju.

Sevilla po tretjo zaporedno krono

Athletic Bilbao Sevilla Liga Evropa | Avtor: EPA EPA
Branilka naslova Sevilla je gostovala pri bilbajskem Athleticu in po preobratu prišla do velike prednosti (1:2) pred povratnim obračunom v Andaluziji.

Baski so imeli v prvem polčasu več od igre, nevarna je bila tudi Sevilla, a sta ekipi na odmor odšli brez zadetkov. Domači so vendarle povedli na začetku drugega polčasa, ko je predložek prispeval Iker Muniain, z glavo pa je bil natančen Aritz Aduriz

A veselje Athletica ni trajalo dolgo, že v 56. minuti je po podaji Everja Banege izenačil Timothée Kolodziejczak. Najbrž ključni zadetek za napredovanje je v 83. minuti prispeval Vicente Iborra, ki ga je v pravem trenutku našel Kévin Gameiro.

Sparta ostala v igri

Cedric Bakambu Villarreal | Avtor: EPA EPA
Villarreal je doma proti praški Sparti prišel do zmage (2:1), ki pa bi bila lahko izražena z višjo razliko.

Španci so začeli odlično in po napaki češke obrambe je že v tretji minuti zabil Cédric Bakambu. Ob koncu razgibanega prvega polčasa je sledil šok za "rumeno podmornico", saj je Jakub Brabec, po predložku Boreka Dočkala, z glavo izenačil.

V drugem polčasu je Villarreal prevladoval. Razpoloženi Bakambu je v 63. minuti še enkrat zadel, do konca pa so Čehi z velikimi težavami uspeli izvleči minimalen poraz.

Šahtar z nogo in pol v polfinalu

Šahtar Doneck | Avtor: EPA EPA
Šahtar Doneck je na gostovanju pri Bragi prišel do lepe prednosti (1:2), ki mu pred povratno tekmo v Ukrajini daje zelo velike možnosti za preboj v polfinale.  

Portugalci so imeli v prvem polčasu pobudo, ki pa je niso znali unovčiti. Zato pa so ob koncu prvega dela zadeli Ukrajinci, po kotu je bil najvišji Jaroslav Rakitski.

V 75. minuti so gostje podvojili prednost, po asistenci Marlosa je iz bližine zadel Facundo Ferreyra. Končni izid je v 89. minuti z glavo postavil Wilson Eduardo.

Liga Evropa, četrtfinale (prve tekme):

Athletic Bilbao - Sevilla 1:2 (0:0)
Aduriz 48., Kolodziejczak 56., Iborra 83.

Braga - Šahtar Doneck 1:2 (0:1)
Wilson Eduardo 89.; Rakitski 45. Ferreyra 75.

Borussia Dortmund - Liverpool 1:1 (0:1)
Hummels 48.; Origi 36.

Villarreal - Sparta Praga 2:1 (1:1)
Bakambu 3., 63; Brabec 45.

Povratne tekme bodo odigrane 14. aprila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.