Šport > Nogomet
64 ogledov

De Gea preprečil popoln polom

Liverpool Manchester United Liga Evropa EPA
Liverpool je na prvi tekmi osmine finala Lige Evropa premagal razglašeni Manchester United (2:0). Bayer je brez Kevina Kampla klonil pri Villarrealu (2:0), Basel Andraža Šporarja je remiziral s Sevillo (0:0). BVB je doma razbil Tottenham (3:0).

Liverpool je z odlično predstavo na prvi tekmi osmine finala Lige Evropa prišel do lepe prednosti proti najhujšemu rivalu Manchester Unitedu (2:0). Z agresivno igro so varovanci Jürgena Kloppa povsem razorožili tekmece, ki jih je večkrat rešil vratar David de Gea

Liverpool je od začetka tekme pritisnil na vrata gostov in do zasluženega vodstva prišel po 20 minutah. Memphis Depay je v kazenskem prostoru neprevidno podrl Nathaniela Clyna, z bele točke pa je zadel Daniel Sturridge. Do konca prvega polčasa je le De Gea ločil "rdeče vrage" od precej višjega zaostanka. Španec je ubranil poskus Philippa Coutinha iz neposredne bližine, silovit polvolej Sturridga, nato pa še refleksno reagiral po strelu Adama Lallane.

Tudi v drugem polčasu je bil Liverpool tisti, ki je diktiral tempo. Spet se je moral večkrat izkazati De Gea - na efekten način je odbil udarec Coutinha z razdalje, nato je imel veliko dela z močnim poizkusom Clyna, Jordan Henderson pa iz ugodnega položaja ni zadel vrat. Nič pa De Gea ni mogel storiti v 73. minuti: po hudi napaki v domači obrambi je z vsega treh metrov žogo v mrežo potisnil Roberto Firmino.

Do konca polčasa je United pokazal malce več napadalnih ambicij, še najbližje zadetku je prišel Marouane Fellaini, ki pa je z glavo meril mimo vrat in pred povratnim srečanjem čez teden dni ima Liverpool lepo prednost.

Bayer klonil brez Kampla 

Z enakim izidom (2:0) je Villarreal odpravil Bayer Leverkusen brez poškodovanega Kevina Kampla. Oba zadetka za Špance je dosegel Cédric Bakambu, po enega v vsakem polčasu. Pri gostih je v končnici tekme drugi rumeni karton dobil Tin Jedvaj

Athletic Bilbao je v dvoboju dveh ekip španske La Lige minimalno odpravil Valencio (1:0), pri čemer je edini zadetek po strelu z glavo prispeval Raul García v 20. minuti. 

Sparta Praga in Lazio sta se razšla z neodločenim izidom (1:1). Za domače je zadel Martin Frydek v 13. minuti, za goste pa je izenačil Marco Parolo v 38. minuti.

BVB razbil Tottenham

Borussia Dortmund Tottenham Liga Evropa | Avtor: EPA EPA
Dortmundska Borussia je proti Tottenhamu prišla do velike prednosti (3:0).

Nemci so prevladovali v praktično vseh elementih igre, sprožili 21 strelov, na drugi strani Angleži le tri.

Pierre-Emerick Aubameyang je v 30. minuti rumeno-črne s strelom z glavo povedel v vodstvo, druga dva zadetka pa je prispeval Marco Reus, prvega v 60., drugega pa v 70. minuti. Oba je zabil iz neposredne bližine.

Basel do remija

Dvoboj Basla, pri katerem Andraž Šporar zaradi poškodbe ni igral, in aktualne prvakinje Lige Evropa Seville ni postregel s posebej zanimivo predstavo (0:0), čeprav sta imeli obe ekipi po nekaj lepih priložnosti. Španci so tekmo končali z igralcem manj, v 87. minuti je drugi rumeni karton prejel Steven N'Zonzi.

Fenerbahče si je minimalno prednost (1:0) pred povratnim obračunom s portugalsko Brago zagotovil v 82. minuti, ko je z roba kazenskega prostora zadel Mehmet Topal

Bolj zanesljiv je bil Šahtar, ki je zadel prek Taisona v 21., Aleksandra Kučerja v 24. in Eduarda v 79. minuti. Nekaj upanja je Anderlechtu ohranil Frank Acheampong v 68. minuti.

Liga Evropa, osmina finala (prve tekme):

Liverpool - Manchester United 2:0 (1:0)
Sturridge 20./11m, Firmino 74.

Athletic Bilbao - Valencia 1:0 (1:0)
García 20.

Sparta Praga - Lazio 1:1 (1:1)
Frydek 13.; Parolo 38.

Villarreal - Bayer Leverkusen 2:0 (1:0)
Bakambu 4., 56.
RK Jedvaj (Bayer) 95.

Borussia Dortmund - Tottenham 3:0 (1:0)
Aubameyang 30., Reus 61., 70.

Basel - Sevilla 0:0 (0:0)
RK: N'Zonzi (Sevilla) 87.

Fenerbahče - Braga 1:0 (0:0)
Topal 82.

Šahtar Doneck - Anderlecht 3:1 (2:0)
Taison 21., Kučer 24., Eduardo 79.; Acheampong 68.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.