Šport > Nogomet
80 ogledov

Coutinho utišal OT, izpad Basla

Philippe Coutinho Manchester United Liverpool Liga Evropa EPA
Liverpool je z remijem na povratni tekmi izločil Manchester United. S še drugo zmago proti Tottenhamu je napredovanje potrdila dortmundska Borussia. Zlahka je napredovala branilka naslova Sevilla, poslovila sta se "slovenska" Basel in Bayer Leverkusen.

Liverpool je v osmini finala Lige Evropa zasluženo izločil največjega rivala - Manchester United. Po zmagi na prvi tekmi doma z 2:0 so varovanci Jürgena Kloppa na Old Traffordu iztržili remi (1:1) in zadali še en udarec četi Louisa van Gaala

Na "Teatru sanj" je United začel napadalno in si nanizal nekaj lepih priložnosti, enkrat se je moral vrhunsko izkazati tudi vratar Simon Mignolet. Na drugi strani je Philippe Coutinho dobro pretegnil Davida de Geo, v 32. minuti pa so domači zasluženo povedli. Nathaniel Clyne je v kazenskem prostoru podrl Anthonyja Martiala, Francoz pa je z bele točke sam (uspešno) prevzel odgovornost. 

Že praktično v naslednji akciji bi Liverpool lahko izenačil, Daniel Sturridge je s prostega strela stresel prečko. Še bližje zadetku je bil Jordan Henderson, ki pa je iz neposredne bližine zgrešil vrata, na drugi strani bi pred odmorom mrežo lahko zatresel Marcos Rojo. V zadnji minuti pa so gostje prišli do ključnega zadetka. Coutinho je dobil žogo na levi, brez težav preigral Guillerma Varelo in s prefinjenim strelom "posušil" De Geo.

V drugem polčasu se je United trudil, da bi se vrnil v igro, Liverpool pa je prežal na protinapade. V 57. minuti je za domače poskusil Marcus Rashford, a ni dobro zadel žoge, Marouane Fellaini pa je malce kasneje z glavo nastreljal Mignoleta. Fellaini je v 72. minuti zapravil še eno obetavno situacijo, "Reds" pa so dvakrat zapretili prek Coutinha, ko se je moral izkazati De Gea. Liverpool je tako zasluženo napredoval med osmerico.

Sevilla naprej, Fener končal z osmerico

Brez večjih težav se je v četrtfinale prebila branilka naslova Sevilla, po remiju na prvi tekmi je Basel brez poškodovanega Andraža Šporarja v Andaluziji visoko klonil (3:0). Vsi zadetki so padli ob koncu prvega polčasa, enega je zabil branilec Adil Rami, dva pa Kévin Gameiro.

Zlahka je proti Tottenhamu napredovala tudi dortmundska Borussia. Po zmagi s 3:0 na prvi tekmi je slavila tudi na White Hart Laneu (1:2). Oba zadetka za Nemce je prispeval Pierre-Emerick Aubameyang, tolažilni zadetek za Londončane je zabil Heung-Min Son

Ukrajinski Šahtar je po zmagi s 3:1 na prvi tekmi napredovanje potrdil s triumfom pri Anderlechtu (0:1). Edini gol je v 93. minuti zabil Eduardo, pred tem je v živčni končnici na vsaki strani padel po en rdeč karton.

Po porazu z 1:0 na prvi tekmi proti Fenerbahčeju v gosteh pa je do preobrata prišla Braga. Po polčasu so Turki sicer držali ugoden neodločen izid 1:1, toda v drugem polčasu je bil pri gostih izključen Mehmet Topal, s sledeče enajstmetrovke pa so domači prišli do prednosti in nato z dvema zadetkoma dokončali preobrat. Pri Fenerju sta bila pred koncem izključena še dva nogometaša.

Bayer izpadel, drama na Mestalli

Bayer Leverkusen | Avtor: EPA EPA
Leverkusenski Bayer brez poškodovanega Kevina Kampla ni uspel nadoknaditi zaostanka proti Villarrealu z 2:0. Na domačem igrišču so Nemci proti Špancem iztržili zgolj remi (0:0) in se poslovili od nadaljnega tekmovanja. Bayer je sicer imel terensko premoč, ki pa je ni znal pretvoriti v zadetke.

Veliko presenečenje se je zgodilo v Rimu, kjer je praška Sparta proti Laziu visoko slavila (0:3) in napredovala s skupnim izidom 4:1. Vse tri zadetke so Ćehi zabili v prvem polčasu, dosegli so jih Borek Dočkal, Ladislav Krejči in Lukaš Juliš.

Napeto je bilo na Mestalli, kjer je Valencia proti bilbajskemu Athleticu lovila minimalen zaostanek s prve tekme. "Netopirji" so z zadetkoma Santiaga Mine in Azerlana Santosa v 39. minuti povedli z 2:0, Baski pa so prek Aritza Aduriza v 76. minuti dosegli sporen zadetek (predhodno je Markel Susaeta igral z roko) in napredovali zaradi gola v gosteh.

Liga Evropa, osmina finala (povratne tekme):

Manchester United - LIVERPOOL 1:1 (1:1)  /0:2/
Martial 32./11m; Coutinho 45.

SEVILLA - Basel 3:0 (3:0)  /0:0/
Rami 35., Gameiro 44., 45.

Anderlecht - ŠAHTAR DONECK 0:1 (0:0)  /1:3/
Eduardo 93.
RK: Mbodji (Anderlecht) 87.;  Kučer (Šahtar) 85.

Tottenham - BORUSSIA DORTMUND 1:2 (0:1)  /0:3/
Son 74.; Aubameyang 24., 71.

BRAGA - Fenerbahče 4:1 (1:1)  /0:1/
Hassan 11., Josué 69./11m, Stojiljković 74., Silva 83.; Potuk 45.
RK: Topal 66., Potuk 87., Sen 97. (vsi Fener).

Bayer Leverkusen - VILLARREAL 0:0 (0:0)  /0:2/

Lazio - SPARTA PRAGA 0:3 (0:3)  /1:1/
Dočkal 10., Krejči 12., Juliš 44.

Valencia - ATHLETIC BILBAO 2:1 (2:0)  /0:1/
Mina 13., Santos 39.; Aduriz 76.

/X:Y/ - izid prve tekme
ABC - napredovali v četrtfinale

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.