Šport > Nogomet
303 ogledov

CAS s čudno obrazložitvijo potrdil rezultat očitne goljufije

Wydad Esperance VAR Profimedia
V Lozani so spremenili odločitev afriške zveze in podali nejasne napotke za nadaljnje postopke.

Mednarodno arbitražno razsodišče za šport (Cas) v Lozani je odločilo, da povratne tekme finala afriške lige prvakov med tunizijskim Esperanceem in Wydadom iz Casablance ne bodo še enkrat odigrali na nevtralnem terenu, kot je sicer odločil izvršni odbor Afriške nogometne zveze (CAF) 5. junija. Tako ima zmago v rokah še vedno Esperance.

Cas je danes odločil, da IO CAF "nima kompetenc" za tako odločitev, "ki jo mora sprejeti ustrezen organ CAF". Cas slednjega ni natančno opredelil, je pa dejal, da ta lahko "uvede ustrezne disciplinske ukrepe, če sploh kakšne, ter prav tako lahko odloči, če se bo povratna tekma ponovila".

Na omenjeni povratni finalni tekmi 31. maja so namreč po sporni odločitvi, ko so še z VAR razveljavili izenačujoči zadetek, igralci Wydada zapustili igrišče. Edini zadetek v 41. minuti je dosegel Youcef Belaili in skupno zadel za 2:1. Wydad je v 59. minuti nato dosegel izenačujoči zadetek, a so ga sodniki razveljavili.

Maročani so zatem zahtevali ogled videoposnetka in odločitev z zdaj v mednarodnem merilu uveljavljenim sistemom VAR, pa ta ni bil na voljo, ker je bil v okvari. Vodstvo in igralci Wydada nato niso želeli več igrati in vodstvo tekmovanja je po 90 minutah čakanja zmago prisodilo Esperanceu.

caster semenya Primer Semenya Šport Cas odločil: diskriminatorno pravilo je nujno zlo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice