Šport > Nogomet
22 ogledov

Casillas bo odsoten od 6 do 8 tednov

iker casillas antonio adan EPA
Vratar madridskega Reala Iker Casillas si je na povratni tekmi četrtfinala španskega pokala proti Valencii poškodoval roko. Klubski zdravniki so ocenili, da bo vratar galaktikov okreval od šest do osem tednov, njegovo vlogo pa naj bi prevzel Antonio Adán.

Real Madrid je na povratni tekmi četrtfinala španskega pokala remiziral z Valencio (1:1), vendar si je aktualni španski prvak napredovanje zagotovili z zmago na prvi tekmi (2:0). V četrtek zjutraj so iz tabora Reala sporočili, da se je na tekmi poškodoval Iker Casillas. Zdravniški testi so potrdili, da bo španski čuvaj mreže zaradi zloma roke moral počivati od šest do osem tednov. Madridčani so upali, da se Casillas vrnil pravočasno za nastop na tekmi Lige prvakov proti Manchester Unitedu, vendar so se prvotne napovedi izkazale za nekoliko preveč optimistične. Prva tekma bo na sporedu 13. februarja, v Realu pa upajo, da bo Casillas zaigral vsaj na povratni tekmi na Old Traffordu, ki bo 5. marca.

iker casillas | Avtor: EPA EPA
Casillas bo izpustil ligaške tekme proti Getafeju (27. januar), Granadi (2. februar), Sevilli (9. februar), Rayu Vallecanu (17. februar) in Deportivu (24. februar). Za zdaj ostaja nejasno, ali bo Španec zaigral na El Clásicu proti Barceloni, ki bo na sporedu prvi konec tedna v marcu.

Casillas je moral zelenico na Mestalli zapustiti po vsega 16 minutah, ko ga je v kazenskem prostoru Madrida nerodno zadel Álvaro Arbeloa. Po posredovanju zdravniške službe ga je zamenjal Antonio Adán. ''Takoj po udarcu sem vedel, da nekaj ni v redu. Zdravniki so optimistični, vendar je pri takšnih poškodbah potrebno biti zelo previden. Pojma nimam, kaj je narobe, vem samo, da boli, ko premikam kazalec. Občutek sem imel, da sem nekaj zlomil,'' je po tekmi povedal Casillas.

Adán pripravljen na izziv

Casillasa bo v vratih zamenjal Antonio Adán, razen če Real podpiše z novim vratarjem. Na seznamu kandidatov je tudi slovenski reprezentant Samir Handanović. ''Če bo na meni, da igram, potem sem pripravljen,'' je povedal Adán, ki se izziva ne boji, čeprav se zaveda, da bo zamenjal enega najboljših vratarjev na svetu. Proti Valencii je mrežo Madrida branil 75 minut. ''Tekma ni bila lahka, vendar smo igraliproti kvalitetnemu nasprotniku in prepričan sem, da trener verjame v nas, tako kot verjamem jaz,'' je dodal Španec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.