Šport > Nogomet
48 ogledov

"Če bi Kampl prišel, bi spet imeli težave"

Rudi Zavrl Saša Despot
Nekdanji predsednik Nogometne zveze Slovenije Rudi Zavrl je odločno podprl selektorja Srečka Katanca.

Reprezentanco Slovenije v soboto in torek čakata ključni tekmi kvalifikacij za SP 2018 proti Slovaški in Angliji, četo Srečka Katanca pa je skozi celoten teden zaznamovala odpoved Kevina Kampla.

Slednji je sporočil, da naj bil preveč "utrujen" za prihod na reprezentančni zbor, potem ko se v ponedeljek ni pojavil na Brdu pri Kranju.

A šušlja se o tem, da je Kampl od Katanca želel, da ga ne bi vpoklical v izbrano vrsto, ko pa je vabilo vendarle prišlo, je preobremenjenost uporabil kot izgovor za izostanek pred morda najbolj pomembnima tekmama v tem kvalifikacijskem cilkusu..

Katanec je v petek napovedal, da bo po koncu tekme z Anglijo odkrito spregovoril o nekaterih stvareh, Kampl pa se je odzval s poudarjanjem verzije, da se s Katancem ni sprl. 

"Užaljenost, ne utrujenost"

Svoje je v pogovoru za Siol povedal tudi nekdanji predsednik NZS Rudi Zavrl. Odločno je stopil na stran Katanca, ki ga je branil tudi ob konfliktu z Zlatkom Zahovićem na SP 2002.

"Če je imel karkoli za povedati, bi to lahko storil že pred enim mesecem in ne zdaj, praktično tik pred zelo pomembnima tekmama. Verjamem, da tukaj ne gre za utrujenost, kot se želi prikazati, ampak za užaljenost," je Zavrl dejal za Siol.

kevin kampl srečko katanec slovenska nogometna reprezentanca | Avtor: Katarina Ponjavić Katarina Ponjavić
"Ne bi rekel, da je on že tako velik zvezdnik, da bi si lahko dovolil to, kar je naredil. Res je, da igra v prvi nemški ligi in je dober, čeprav za moje kriterije igra nenavaden nogomet, a morda bo to, da ga ne bo zraven, celo dobro. Če bi prišel, bi namreč spet imeli težave. Morda v prvi enajsterici zaradi tega ne bi bilo Josipa Iličića, Valterja Birse ali pa Benjamina Verbiča, ki so vsi po vrsti dobri nogometaši. Mislim, da je zasedba, ki jo ima Katanec, povsem dobra tudi brez Kampla," je nadaljeval nekdanji funkcionar.

"Časi so drugačni"

Katanca kot strokovnjaka še vedno ceni, čeprav meni, da se v določenih aspektih sodobnega nogometnega cirkusa ne znajde najbolje.

"Kaj se dogaja zdaj, ne vem, a verjamem, da je ostal tak, kot je bil vedno. Pošten do sebe in do drugih. Tako kot vsi tudi on ni najbolj nadarjen za vse stvari, pri nekaterih je malce nespreten, pa tudi časi so danes drugačni, kot so bili, a za mene je generalno še vedno številka ena, kar se tiče nogometa, v Sloveniji," je ocenil Zavrl.

Komentarjev 9
  • kurt 22:37 08.oktober 2016.

    Toti je šele tele zagamano.

  • Avatar Džoser
    Džoser 22:21 08.oktober 2016.

    Bi mu bilo tisto čupo prirezat,da ne bo mislil,da je vse nogometno znanje pojedel. So slabši igralci od njega, vendar pa je veliki boljših kot on! Ko bo v visokem tempu lahko zdržal tri četrtine tekme potem pa naj se šopiri.

  • korisnik_18366 20:55 08.oktober 2016.

    Vse spoštovanje do Katanca, ki je bil pošten igralec in je tudi pošten človek. Žal pa rezultati reprezentance kažejo na to, da ga je povozil čas? Večina reprezentantov igra v tujini, nekateri tudi vidne vloge, žal pa rezultatov ni. Današnja ...prikaži več tekma z Slovaki bi morala biti odločilna ali naj Katanec ostane ali gre. Z Anglijo pa tako ali tako ne moremo, realno, računati na kakšno točko.