Šport > Nogomet
16 ogledov

Oblak: "Težave? Odvisno, kako gledate."

Jan Oblak Katarina Ponjavić
Slovenska nogometna reprezentanca je v Stožicah opravila nov trening pred sobotno kvalifikacijsko tekmo za svetovno prvenstvo 2018 proti Slovaški. V slovenskem taboru pravijo, da se s težavami, ki so jih doletele, ne obremenjujejo preveč.

Kot je znano, je zaradi poškodbe za tekmi proti Slovaški in v torek proti Angliji odpadel napadalec Robert Berić, več prahu pa je dvignila odpoved Kevina Kampla.

Ta je kot vzrok za odpoved tokratne akcije navedel preutrujenost, slovenski reprezentanti pa so danes dopoldne v izjavi za javnost vezista Bayerja obtožili, da jih je pustil na cedilu.

"Težave? Odvisno kako gledate. Treba je biti osredotočen na tekmo. Mi smo. Le o tem razmišljamo. Težave vedno bodo, vedno so kakšna manjša nesoglasja, ampak to se vedno reši, tako da nismo obremenjeni s tem. Vemo, da nas čaka težka tekma in mislimo le na to," je pred današnjim treningom povedal prvi vratar Jan Oblak in s tem končal komentarje o težavah v izbrani vrsti.

"Občutki so dobri"

Več pozornosti je namenil sami tekmi s Slovaki. "Od ponedeljka smo tukaj, občutki so dobri. Pripravljamo se tako kot na vsako drugo tekmo. Zavedamo se, da bo v soboto težko, ampak delamo vse na tem, da bomo v soboto čim bolje pripravljeni," pravi Oblak, ki si želi, da proti Slovakom ne bi imel veliko dela. "Če bo to tako, potem pomeni, da igramo odlično," dodaja Atleticov čuvaj mreže.

"Seveda ni vse odvisno od mene, ne v klubu ne v reprezentanci. Vedno je na igrišču ekipa. Vsi moramo delati zelo dobro, igrati zelo dobro, če želimo izvleči dober rezultat," še meni Oblak, ki si ga je v prestopnem roku bojda želel eden od angleških prvoligašev, ki naj bi zanj ponujal kar 75 milijonov evrov. A je ostal v Madridu. "Nimam komentarja na to. Mogoče vi veste več od mene," je na kratko odvrnil slovenski reprezentant.

Romb na sredini?

Ta pravi, da Slovaško še vedno analizirajo in da morajo še nekaj stvari preučiti. "Mislim pa, da moramo biti osredotočeni predvsem na nas same, ne toliko na Slovake. Tako da nimam določenih skrbi, ker vem, da če bomo mi dobro stali na igrišču in igrali tako, kot znamo, se na koncu lahko veselimo," je pozitivno naravnan Oblak.

Danes je selektor Srečko Katanec trening zaprl za javnost, je pa v zadnjih dneh uigraval predvsem postavo z rombom, v katerem bodo na sredini igrišča stali Rene Krhin, Jasmin Kurtić, Benjamin Verbič in Valter Birsa, v napadu pa bosta Roman Bezjak in Josip Iličić.

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.