Šport > Nogomet
88 ogledov

"Če bi razmišljali tako, ne bi bili športniki"

Ante Šimundža NŠ Mura Sobotainfo.com
Slovenski prvaki bodo pri sosedih skušali uprizoriti preobrat.

Nogometaši Mure bodo v četrtek ob 21. uri v Gradcu proti Sturmu igrali povratno tekmo zadnjega kroga kvalifikacij Lige Evropa. Popotnica ni najboljša, saj so izbranci Anteja Šimundže prvo tekmo pred domačimi gledalci izgubili z 1:3, a hkrati pokazali, da se lahko merijo s favoriti iz Avstrije in tako ohranili nekaj upanja na presenečenje.

Na prvi tekmi je Žiga Škoflek v uvodnih minutah Sobočane pripeljal do vodstva z lepim strelom z 20 metrov, nato pa so za preobrat poskrbeli Jakob Jantscher z bele pike, Otar Kiteišvili in Kelvin Yeboah. Ekipa, v kateri igra tudi slovenski reprezentant Jon Gorenc Stanković, je po visokem vodstvu malce popustila, Mura pa si je pripravila nekaj priložnosti in bi lahko ob boljši realizaciji prišla do ugodnejšega razpleta.

"Vemo, kakšno je naše izhodišče, zelo dobro se ga zavedamo, a če bi to dojemali kot pot brez upanja, ne bi bili športniki," je Ekipa SN navedla trenerja Šimundžo po nedeljski Murini prvi prvenstveni zmagi v tej sezoni, ko je z 1:0 premagala Celje. "Je pa dejstvo, da bo težko. Zelo težko, smo v velikem minusu. V Gradec želimo odpotovati z dvignjeno glavo, ponosno in tako se želimo tudi vrniti domov," je dodal strateg Mure.

NŠ Mura NK Celje PLT PLT Šport Drama v soboškem nalivu, mali sosed ugnal Olimpijo

Ta bo imel nekaj težav s sestavo ekipe, saj ima nekaj igralcev težave s poškodbami, tudi Nik Lorbek, ki okreva po zlomu nosu, in Luka Bobičanec, ki ga po poškodbi na prvi tekmi s Sturmom prav tako še nekaj časa bo na igrišču. Prejšnjo tekmo je zaradi težav preventivno izpustil tudi kapetan Alen Kozar.

Mura bo sicer v vsakem primeru jeseni igrala v Evropi, saj si je že z igranjem v zadnjem krogu kvalifikacij Lige Evropa zagotovila igranje v skupinskem delu Konferenčne lige. Preboj v Ligo Evropa bi ji prinesel 3,63 milijona evrov, če pa ji ne uspe, ji bo igranje v Konferenčni ligi prineslo 2,94 milijona evrov. Naslednje, skupinske tekmece za eno ali drugo tekmovanje bodo Sobočani dobili v petek.

UPC-Arena Sturm Graz Gradec | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

cristiano ronaldo Foto Šport Slovenka ujela največjo ribo: Cristiana Ronalda!

Za preboj v skupinski del Lige Evropa se sicer bori še nekaj Slovencev, Miha Zajc po prvi tekmi s svojim Fenerbahçejem proti helsinškemu HJK Filipa Valenčiča vodi z 1:0, Dejan Petrovič pa je z dunajskim Rapidom tik pred napredovanjem, saj je Zorjo iz Luganska na prvi tekmi premagal s 3:0.

Za igranje v skupinskem delu Konferenčne lige pa se merijo še Denis Popović, ki je z Anorthosisom v gosteh proti Hapoelu Bershebi igral 0:0; ter Jasmin Kurtić s solunskim Paokom in Adam Gnezda Čerin z Rijeko - prva tekma se je v Grčiji končala z 1:1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.