Šport > Nogomet
10836 ogledov

Čeferin: "Kaznovan že zato, ker imaš prevelik nos"

Aleksander Čeferin Epa
Predsednik Uefe ni zadovoljen z nekaterimi nogometnimi pravili.

Prvi mož evropske krovne zveze Aleksander Čeferin je v pogovoru za francoski L'Equipe zatrdil, da se bo še naprej zavzemal za prevetritev nejasnih in nemalokrat spornih nogometnih pravil.

Po besedah 54-letnega slovenskega funkcionarja se med najbolj pereči težavi modernega nogometa uvrščata pravili za določanje prepovedanega položaja in igre z roko.

Aleksander Čeferin Kongres Uefe Šport Čeferin: "Nogomet je poraženec, toda nismo imeli izbire"

Uvedba videotehnologije VAR se je izkazala za kontroverzen pristop k reševanju problematike. Kritiki namreč vztrajno opozarjajo, da pregledovanje posnetkov traja predolgo, sporne akcije pa se presojajo na podlagi milimetrov.

"Sprva je bil VAR res prepočasen, danes pa je v evropskh tekmovanjih mnogo hitrejši," je pred začetkom Uefinega kongresa na Dunaju povedal Čeferin.

"To, da je nogometaš lahko v prepovedanem položaju za pet milimetrov, je zame še vedno veliko težava. Kaznovan si že zato, ker imaš velik nos ali velika stopala. Problem je tudi igra z roko. Nihče ničesar več ne razume. Stvari je potrebno razjasniti," je povedal predsednik Uefe, ki se je o tej temi posvetoval tudi z legendarnim Figom.

"Pred dnevi mi je Figo povedal, da če bi dandanes igral in bi se znašel v položaju, ko ne bi vedel, kaj storiti z žogo, bi meril naravnost v branilčeve roke."

Šport: Takšne so spremembe v ligi prvakov - Aleksande Čeferin Še več tekem Šport Takšne so spremembe v ligi prvakov Aleksander Čeferin Nova razkritja Šport Čeferin: "Vprašajte Real Madrid, kako mu uspeva"

Figovo idejo smo v praksi lahko videli v finalu lige prvakov leta 2019, ko je Liverpoolov Sadio Mane priigral enajsmetrovko tako, da je žogo spretno poslal v iztegnjeno roko Mousse Sissokoja.

Komentarjev 1
  • Pišmevuh 08:47 12.maj 2022.

    Ali pa si kaznovan, če si se povrgo v Rusiji. Jebi se.