Šport > Nogomet
25523 ogledov

Čeferin sprejel krivdo: "Se opravičujem ter vse vpletene prosim odpuščanja"

Aleksander Čeferin Profimedia
Čeferin se je opravičil zaradi napake pri izvedbi žreba lige prvakov.

Izvršni odbor Evropske nogometne zveze (Uefa) je na današnji seji med drugim razpravljal tudi o ponedeljkovem žrebu parov osmine finala lige prvakov, ki so ga morali ponoviti zaradi tehnične napake. Predsednik evropske krovne zveze Aleksander Čeferin se je zaradi napake opravičil in dejal, da je bila uvedena preiskava.

Napaka pri žrebu parov elitnega evropskega klubskega tekmovanja se je zgodila, ko se je žogica Manchester United znašla v napačnem bobnu možnih tekmecev za španski Villarreal, kar je posledično vplivalo na izid parov. Kot je pojasnil Čeferin, je bil vzrok za to napaka v programski opremi zunanjega izvajalca za nadziranje poteka žreba.

"Ko smo opazili, da je šlo nekaj narobe, smo sklicali sestanek in nanj povabili tudi zunanjega svetovalca za preverjanje regularnosti žreba in proizvajalca programske opreme. Oba sta predlagala, da se žreb ponovi," je dejal Čeferin.

Nekateri klubi so seveda nemudoma izrazili svoje nezadovoljstvo nad rezultati ponovljenega žreba, na plan pa so priplavali številni ljubitelji teorij zarote, toda Čeferin je nemudoma odvrnil vsa namigovanja ter vso odgovornost za blamažo prevzel nase.

"Ni šlo za človeško napako, ni šlo za napako posameznika. To je napaka Uefe in zaradi nje se opravičujem ter vse vpletene prosim odpuščanja. Ugotovili bomo, kaj točno je šlo narobe s programsko opremo in videli bomo, kakšne posledice bo vse skupaj prineslo. Želim si, da pri nekaterih stvareh ne bi bili več tako odvisni od tehnologije. Javnost bomo obvestili o nadaljnjih ukrepih," je še napovedal in sprožil pomislek o preveliki odvisnosti od tehnologije v takšnih primerih.

Čeferin je dodal, da na koncu objektivna odgovornost vendarle pade na Uefo, zato se je tudi opravičil. "Seveda nam je žal, da se je ta napaka zgodila," je dejal, ob tem pa dodal, da napaka "ostane napaka samo, če ne ukrepaš, da jo odpraviš".

Predsednik Uefe je tako vso krivdo za ponesrečen žreb prevzel nase ter na svojo organizacijo in večina klubov je opravičilo in pojasnilo tudi sprejela.

Komentarjev 5
  • dusan11 19:56 18.december 2021.

    Čudno,da še ni noben levak napisal, da mora odstopiti

  • 277e7e0798e154efbedb78510b05597587d206c4 09:57 17.december 2021.

    Jakec, s tem si samo rešuje rit. Kot jokajoč otrok in ne kot z močjo napolnjeni vladar. Kar mu ne bo v korist v naslednjih bitkah.

  • jakec1575 09:50 17.december 2021.

    Nekaj, česar jajo gargamel ni bil sposoben nikoli. Prevzeti krivde in odgovornosti. Pravi kalimerček s prstom proti drugim. In njegove koprive, pajaci takisto. Sami mamini sinčki brez hrbtenice.

Sorodne novice