Šport > Nogomet
271 ogledov

Uefa bo zaradi napake ponovila žreb lige prvakov

Uefa Liga prvakov Liga Evropa lovorika uhljati pokal Epa
Odločitev je posledica nepravilnega umeščanja tekmecev.

Zaradi napake pri žrebanju parov osmine finala lige prvakov bo Evropska nogometna zveza (Uefa) ponovila žreb. Ta bo na sporedu danes ob 15. uri, je sporočila Uefa.

Zaradi človeške napake oziroma nepravilnega umeščanja tekmecev za drugi par je Villarreal sprva dobil za nasprotnika Manchester United, s katerim se po pravilih ne sme srečati v osmini finala, saj je bil z njim že v skupinskem delu.

Posledično je ta napaka vplivala tudi na tekmeca Atletica Madrida, ki bi se moral po prvotnem žrebu pomeriti z Bayernom Münchnom.

Žreb bo ponovljen v celoti, je dodala Uefa. 

Več sledi...

Liga Evropa

Josip Iličić | Avtor: Epa Epa
Atalanta Josipa Iličića se bo v kvalifikacijah za osmino finala februarja prihodnje leto pomerila z grškim Olympiacosom, moldavski Šerif Tiraspol, kjer nastopa Lovro Bizjak, bo igrala s portugalsko Brago, Leipzig Kevina Kampla pa z Real Sociedadom iz San Sebastiana.

Prve tekme bodo 17. februarja, povratne pa teden dni kasneje.

Zmagovalci bodo napredovali v osmino finale, kjer jih čakajo zmagovalci skupinskega dela (Lyon, Monaco, Spartak Moskva, Eintracht Frankfurt, Galatasaray, Crvena zvezda, Bayer Leverkusen, West Ham), poraženci pa bodo končali nastope v evropskih tekmovanjih.

V žreb so bile uvrščene drugouvrščene ekipe iz skupinskega dela evropske lige ter tretjeuvrščene iz skupinskega dela lige prvakov, ki bodo gostiteljice prvih kvalifikacijskih tekem.

Evropska liga, kvalifikacije za osmino finala:

Sevilla (Špa) - Dinamo Zagreb (Hrv)
Atalanta (Ita) - Olympiacos (Grč)
Leipzig (Nem) - Real Sociedad (Špa)
Barcelona (Špa) - Napoli (Ita)
Zenit Sankt Peterburg (Rus) - Betis (Špa)
Borussia Dortmund (Nem) - Rangers (Ško)
Šerif Tiraspol (Mol) - Braga (Por)
Porto (Por) - Lazio (Ita)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice