Šport > Nogomet
1038 ogledov

Čeferin udaril po francoskem predsedniku Macronu

aleksander čeferin Epa
Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin se je odzval na kritike francoskega predsednika Emmanuela Macrona na predlagane spremembe lige prvakov. Čeferin pravi, da gre pri Macronovih kritikah za vpletanje politiko v šport.

"To je politično vmešavanje v šport, kar ni primerno," je dejal Aleksander Čeferin na kongresu Mednarodne nogometne zveze (Fifa) v Parizu.

Emmanuel Macron je spregovoril ob srečanju z žensko francosko reprezentanco v njeni pripravljalni bazi v bližini Pariza, prav francosko glavno mesto bo gostilo uvodno tekmo ženskega SP, ki se bo začelo v petek.

Pri tem je Macron napadel predlagane načrte za spremembe lige prvakov, ki bi največjim zagotovila igranje v njej, drugim pa bi ostale drobtinice. "Nevljudno je priti na odprtje ženskega SP in govoriti o povsem drugih zadevah," je dejal Čeferin in dodal: "Toda to ni naša težava in seveda ne bo nobeno politično vmešavanje vplivalo na to."

Spremembe v ligi prvakov, ki bi po besedah kritikov vodilno evropsko klubsko tekmovanje spremenilo v skoraj zaprto celinsko superligo za elito, so načrtovane za leto 2024 in so naletele na veliko kritik.

"Zagovarjati moramo naš model, naše klube. Mislim, da ni dobra ideja žrtvovati naš sistem za dobrobit peščice," je dejal Macron.

Emmanuel Macron | Avtor: Profimedia Profimedia

Že pred tem se je predsednik francoske nogometne zveze Noel Le Graet distanciral od Macronovih opazk. "Mislim, da Uefa in Fifa dobro sodelujeta, prav tako tudi naša zveza z Uefo in intervencije od zunaj, kakršne koli že so, so nepotrebne," je dejal Le Graet.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice