Šport > Nogomet
1542 ogledov

Skomina in kolegi bodo sodili finale Lige prvakov

Damir Skomina
Slovenska sodniška ekipa bo sodila najpomembnejšo tekmo nogometne sezone.

Damir Skomina bo s svojo ekipo delil pravico na najpomembnejši tekmi letošnje sezone Lige prvakov. Z Uefe so namreč sporočili, da je sojenje na tekmi med Tottenhamom in Liverpoolom, ki bo 1. junija v Madridu, zaupala Slovencu.

Sodniški odbor UEFA je na finale delegiral slovenske sodnike na čelu s Koprčanom. Pomagala mu bosta Ljubljančan Jure Praprotnik in Robert Vukan iz Gornje Radgone. 

"Sojenje v finalu Lige prvakov zame predstavlja izjemno čast, obenem pa gre za še večjo odgovornost," je v prvem odzivu povedal Skomina.

chelsea Zgodovinsko Šport Angležem uspel neverjeten podvig, to se ni zgodilo še nikoli

To bo drugi finale evropskih tekmovanj v članski kategoriji za Skomino in slovenske sodnike v zgodovini samostojne Slovenije. Skomina je na mednarodni listi sodnikov od leta 2003, vse od sezone 2011/2012 pa je prav vsako leto sodil polfinalno tekmo ene izmed evropskih tekmovanj.

Sodniški odbor Uefe mu je trikrat zaupal sojenje polfinala Lige prvakov, petkrat polfinale Lige Evropa, leta 2017 pa je delil pravico na finalni tekmi Lige Evropa med Ajaxom in Manchester Unitedom. Leta 2012 je Skomina sodil še tekmo evropskega superpokala, leta 2016 pa četrtfinale Eura 2016. 

Četrti sodnik bo Antonio Matéu Lahoz iz Španije, video sodnik pa Danny Makkelie iz Nizozemske.

Aleksander Čeferin UEFA Šport Čeferinova Uefa z ostrim ukrepom nad Manchester City
Komentarjev 1
  • Avatar jezeran
    jezeran 17:46 14.maj 2019.

    Liverpool je zgubil, ker ga Skomina ne prenese

Sorodne novice