Šport > Nogomet
828 ogledov

Trener Tottenhama namignil na odhod

Mauricio Pochettino Epa
Argentinski nogometni strateg je samo dva koraka oddaljen od največjega uspeha v njegovi karieri.

Trener angleškega Tottenhama Mauricio Pochettino, ki ga s svojimi varovanci danes zvečer v Amsterdamu čaka povratna tekma polfinala nogometne lige prvakov, je na torkovi novinarski konferenci dejal, da bo v primeru osvojitve najprestižnejše klubske lovorike najverjetneje zapustil klub.

Pochettino se sicer zaveda, da bi bil čudež, če se jim uspe prebiti v finale - prvo tekmo pred tednom dni so doma izgubili z 0:1, edini gol pa je za Nizozemce zabil Donny van de Beek - in osvojiti lovoriko, a dodal, da po drugi strani ne čutijo pritiska in lahko igrajo sproščeno, saj jih nihče ni pričakoval v tej fazi tekmovanja.

Ob koncu novinarske konference pred povratno tekmo pa se vseeno ni izognil vprašanju, kako bi se počutil, če bi ob koncu petletnega obdobja na klopi londonskega kluba osvojil ligo prvakov. "Moral bi se počutiti čudovito, ne? Zaprl bi petletno poglavje in šel domov," je odgovoril 47-letni Argentinec.

Presenečenim novinarjem je pojasnil, da se ne šali. "Zakaj bi se šalil? Osvojiti ligo prvakov v teh okoliščinah, v tej sezoni, mogoče bi moral malo razmisliti in v prihodnosti početi kaj drugega. Ker ponoviti ta čudež, veste ... Ampak seveda, šel bom domov. Karkoli se bo jutri zgodilo, bom šel domov," je dejal Pochettino, ki bi torej v svoji zadnji izjavi lahko meril na to, da se bo po tekmi z Nizozemske vrnil nazaj na Otok.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice