Šport > Nogomet
4460 ogledov

Infarkt! Brazilec s hat-trickom v 96. minuti šokiral Ajax

1/24
Epa
Tottenham je po čudežnem preobratu postal drugi finalist lige prvakov. Londončani so povratno tekmo dobili s 3:2, potem ko so že zaostajali za dva gola. Prva tekma se je končala z minimalno zmago Ajaxa (0:1).

Za drugo finalno vstopnico lige prvakov sta se na stadionu Johan Cruijff Arena v nizozemski prestolnici pomerila presenetljiva polfinalista letošnje sezone, Tottenham in Ajax. Domači so branili prednost enega gola, ki ga je v Londonu dosegel Donny van de Beek.

Ajax je povedel že v peti minuti z golom Matthijsa de Ligta, po dobre pol ure igre pa je prednost povišal Hakim Ziyech. Vse je bilo pripravljeno za veliko slavje domačih, ki so bili na pragu prvega finala lige prvakov po letu 1996. A Tottenham se ni predal in na krilih izjemnega Lucasa Moure, ki je dosegel tri zadetke, zadnjega v šesti minuti sodnikovega podaljška, prišel do velikega preobrata. Londončani so napredovali s skupnim izidom 3:3, finale pa jim je na koncu prineslo pravilo gola v gosteh.

 | Avtor: Epa Epa

Ajax je v osmini finala presenetil branilca naslova Real Madrid, nato pa v četrtfinalu pokopal še upe Juventusa.

Londončani so za napredovanje med najboljših osem ekip zlahka odpravili Borussio Dortmund, nato pa v četrtfinalu po zaslugi golov v gosteh izločili še Manchester City.

V torek se je kot prvi v finale uvrstil Liverpool, ki je z neverjetnim preobratom izločil Barcelono (4:3).

lionel messi Šok na letališču Šport Messi v divjem soočenju z navijači Barçe, posredovali varnostniki

Ajax je tekmo začel na uraden način. V četrti minuti je z nevarnim strelom prvi poskusil Dušan Tadić, žoga se je odbila od Kierana Trippierja, zadetek pa je z obrambo preprečil vratar Hugo Lloris.

Sledil je udarec iz kota, najvišje pa je skočil Matthijs de Ligt, ki se je prikradel za Trippierja in z glavo zabil za vodstvo domačih.

Tottenham je na tekmah lige prvakov prejel sedem golov v prvih 15 minutah  - več kot katerakoli druga ekipa!

Pobuda se je nato preselila na stran Tottenhama, vendar so se Nizozemci dobro ubranili. Po nekajminutnem zatišju pa so domači spet udarili. V 35. minuti je Donny van de Beek še pravočasno podal odkritemu Tadiću na levi strani igrišča, od koder je nato žoga romala na pot Hakimu Ziyechu, ta pa jo je z levico zavrtel mimo Llorisa.

Samo Lionel Messi (8) je bil udeležen v več golov v izločilnih bojih lige prvakov kot Hakim Ziyech (5 - trije goli in dve podaji.)

Londonačni so se vrnili med žive v 55. minuti, ko se je po hitrem protinapadu med strelce vpisal Lucas Moura. Brazilec je spretno vtekel na žogo po preigravanju Deleja Allija in znižal na 1:2. 

Le štiri minute kasneje so gostje izenačili. Andrea Onana se je najprej izkazal z obrambo po strelu Fernanda Llorenteja, vendar njegovi soigralci žoge niso uspeli izbiti. V gneči se je najbolje znašel Moura, ki si je ustvaril nekaj prostora in iz obrata poravnal izid.

Ajax je počasi popuščal pod pritiskom Tottenhama. Obe moštvi sta imeli v nadaljevanju še nekaj priložnosti, a se izid ni spremenil. V 87. minuti je zavrelo pred vrati domače ekipe. Dvakrat je poskusil Jan Vertonghen, najprej je z glavo stresel prečko, ob popravnem izpitu pa je žogo na golovi črti izbil Joel Veltman.

Ko je že kazalo, da se je Ajax po 23 letih vrnil v finale lige prvakov, pa je domačim načrte prekrižal Moura z golom v zadnjih sekundah sodnikovega podaljška.

Brazilčev hat-trick je Tottenhamu prinesel prvi finale v zgodovini kluba.

trent alexander-arnold Genialen trik Šport Razkrivamo: Ali je bil udarec iz kota za zmago s 4:0 po pravilih?

 | Avtor: Epa Epa

Liga prvakov, polfinale, povratna tekma:

Ajax - TOTTENHAM 2:3 (2:0) /1:0/
De Ligt 5., Ziyech 35.; Moura 55., 59., 96.

Komentarjev 2
  • Isabel_Saunders 07:20 09.maj 2019.

    Google zdaj plačuje $ 18000 do $ 26000 na mesec za delo na spletu od doma. S to službo sem se pridružil pred 3 meseci in sem v tem zadnjem mesecu zaslužil 25839 $. Lahko rečem, da se moje življenje ...prikaži več spremeni - popolnoma na bolje! Več na tem spletnem mestu ...... ☛☛☛☛☛☛ www.WebJob98.Com

Sorodne novice