Šport > Nogomet
4094 ogledov

V Bayernu pretreseni do obisti

thomas müller Epa
Bayern München je v šestnajstini finala nemškega pokala doživel enega najhujših porazov v zgodovini kluba.

Bavarski velikan Bayern München je doživel polom v šestnajstini finala nemškega pokala. S 5:0 je devetkratne zaporedne prvake izločila Borussia iz Mönchengladbacha. 

Bayern je dvoboj odigral v polni postavi, a bil nemočen proti razpoloženim domačinom. Z dvema goloma sta se izkazala Ramy Bensebiani (15., 21.) in Breel Embolo (51., 58.), prvi zadetek na tekmi pa je dosegel Kouadio Kone v drugi minuti. To je bil Bayernov najvišji poraz v pokalnem tekmovanju, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

thomas müller | Avtor: Epa Epa
Legendarni napadalec Bayerna Thomas Müller je poraz označil za "sramoto" in navijačem kluba ponudil opravičilo. "Razstavili so nas na prafaktorje," je priznal 32-letni veteran, ki je v dresu bavarskega kluba debitiral že daljnega leta 2008. "Česa takšnega s to ekipo še nisem doživel. Opravičiti se moramo navijačem," je dodal. 

Športni direktor kluba Hasan Salihamidžić je komentiral: "Povsem sem šokiran. Nismo se sploh pojavili na zelenici. Nadigrali so nas v vseh pogledih. To je bil kolektivni mrk, ki ga ne znam pojasniti. Pogovarjali smo se, da bo težko, vendar nimam pojasnila za to, kar se je zgodilo."

Bayern je po osvojenem naslovu v sezoni 2019/20 že drugo leto zapovrstjo izpadel v drugem krogu tekmovanja. V minuli sezoni ga je senzacionalno izločil Holstein Kiel po streljanju enajstmetrovk.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice