Šport > Nogomet
144 ogledov

Zvezdnik Bayerna se je čudežno izognil zaporu

Lucas Hernandez Epa
Pravni strokovnjaki so mu napovedovali zelo majhne možnosti za uspeh.

Nogometaš münchenskega Bayerna Lucas Hernandez se je izognil zaporni kazni v Španiji, potem ko je bila njegova pritožba na zveznem sodišču v Madridu uspešna, poročata agenciji dpa in AFP. Če mu s pritožbo ne bi uspelo, bi moral konec meseca na prestajanje šestmesečne zaporne kazni.

Branilec francoske reprezentance, s katero je bil leta 2018 svetovni prvak, in Bayerna Hernandez bi moral v zapor, ker je kršil pogojno kazen prepovedi približevanja, izrečeno leta 2017 zaradi družinskega nasilja.

Lucas Hernandez Težave Šport Sodišče odredilo aretacijo Lucasa Hernandeza

Špansko tožilstvo je takrat proti nogometašu in njegovi partnerki sprožilo postopek, sodišče je obema izreklo šestmesečno prepoved približevanja, morala pa sta tudi opraviti družbenokoristno delo.

Tedanja partnerja sta sicer nesoglasja rešila in sta se kmalu po dogodkih, ki so pripeljali do aretacije, tudi poročila, a so Hernandeza zaradi kršenja prepovedi približevanja aretirali na madridskem letališču junija 2017, je ozadje dogajanja pojasnila dpa. S partnerko Amelio Lorente sta se tedaj po poroki vračala iz ZDA, vendar so aretirali samo njega, ker Lorentejeva do takrat še ni prejela sklepa sodišča o prepovedi približevanja.

Kot še dodaja dpa, je današnji razplet in uspeh s pritožbo manjše presenečenje, saj pravni strokovnjaki niso pričakovali ugodne rešitve za nogometaša, tudi zato, ker ima v kartoteki že dve prijavi družinskega nasilja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice