Šport > Nogomet
62 ogledov

Četrti sodnik sprovociral karton

olimpija Anže Petkovšek
Strateg zeleno-belih se je vzdržal kritik glavnega sodnika Mateja Juga, svojo jezo pa je po lastni izključitvi in rdečemu kartonu dvema varovancema raje stresel na četrtega sodnika.

"Ne vem, kam to vodi!" je po porazu z Domžalami v Stožicah bentil trener Olimpije Marijan Pušnik. Ta sicer najprej ni želel komentirati predstave sodnikov, a po izključitvah Matica FinkaRoka Kronavetra in lastnem odhodu na tribuno že v prvem polčasu se ni mogel povsem zadržati.

Domžalčani so z goli Dejana Trajkovskega in debitanta Antonia Manceja dobili sosedski obračun (0:2), ki pa je minil v znamenju odločitev glavnega sodnika Mateja Juga. Eden najizkušenejših delivcev pravice v Prvi ligi in predstavnik Slovenije na evropskih tekmah je v prvem polčasu zaradi dveh rumenih kartonov izključil Finka, ki mu je v nadaljevanju po komolcu v obraz Zenija Husmanija sledil še Kronaveter.

Pušnik v prvi izjavi po tekmi za Kanal A sprva ni želel komentirati predstave delivcev pravice, toda vseeno je pri lastni izključitvi izpostavil predvsem vlogo četrtega sodnika Rafaela Ajdovca.

"Ne vem, zakaj bi bil tako težek poraz – sami ste dejali, da smo imeli dva igralca manj … Težko je proti tako dobri ekipi zdržati toliko časa brez izključenega igralca in potem še drugega," je za slovensko televizijo povedal Pušnik. "Čestitam fantom za borbeno in požrtvovalno igro, Domžalam za zmago, vsega ostalega pa ne bi rad komentiral. Prvenstvo se je šele začelo. Osebno se opravičujem tako navijačem, upravi kot tudi igralcem, ker sem bil izključen, ker sem dovolil, da četrti sodnik sprovocira izključitev iz ničesar."

"Javno poudarjam, da nisem dejal nobene žal besede, samo dvakrat sem ga vprašal, zakaj rumeni karton našemu igralcu in zakaj ne tudi domžalskemu v enaki situaciji. Zato se je glavni sodnik odločil za izključitev in res ne vem, kam to vodi."

Kaj več na to temo Pušnik ni povedal niti na novinarski konferenci, je pa dodal, da je Ajdovec celo tekmo "grozil" domači klopi, medtem ko je sojenje v Sloveniji označil za dobro in kritiziral predstavo napadalca Ezekiela Hentyja.

"Zmagi Domžalčanov ne gre oporekati. Fantje so vse borili vseh 93 minut. Slabo smo začeli, v naši igri pa ni bilo pravega pretoka in prehitro smo izgubljali žoge," je pred zbranimi mediji kasneje dejal Pušnik. "Hitro smo prejeli zadetek in postali nervozni. Sojenje v Sloveniji je zame dobro, vendar me je danes zmotilo obnašanje četrtega sodnika. Res ne vem, zakaj sem bil izključen. Zanima me, kaj bo pisalo v zapisniku. Četrti sodnik nam je vseskozi grozil z izključitvami. Očitno si je krojil pravila po svoje."

"Pri rdečih kartonih nisem videl namere. Vse se je zgodilo v duelih. Če smo bili dvakrat kaznovani, bi bili lahko tudi gostje. Tokrat ne moremo realno ocenjevati ne Šporarja in ne drugih fantov. Ob igri z igralcem manj so se vsi trudili in zapirali prostor. Henty pa ni zadovoljil kriterijev in zato sem ga zamenjal. Okrepitve potrebujejo še nekaj časa. To tekmo moramo hitro preboleti in ne mislimo se iti vojne, čeprav bomo zahtevali določena pojasnila glede kriterija."

Na tekmi, ki si jo je ogledal tudi predsednik Milan Mandarić, razloga za zadovoljstvo v zeleno-belem taboru ni bilo, zato pa so lahko bili toliko bolj veseli Domžalčani, ki so se slavja na največjem slovenskem stadionu že dodobra navadili, Olimpiji pa so po dobljenem boju za Evropo v zadnji sezoni zadali nov boleč poraz.

"Odigrali smo inteligentno tekmo. Nismo se izpostavili težavam," je po lokalnem obračunu na novinarski konferenci dejal Elsner in dodal:"Olimpija igra agresivno, vendar smo odgovorili na moško igro. Bili smo zbrani in učinkoviti, skozi celotno tekmo pa si nismo privoščili večjih napak. Trenerji opravljamo svoje delo in včasih nas preveč zanese."

"Iz našega prostora vidimo malo, tako da lahko vse skupaj komentiram šele po pregledanem posnetku. Vsaka tekma je drugačna, a smo v Stožicah zabeležili že nekaj lepih zmag. Kljub vsemu pa je tukaj težko igrati. Fantje so prikazali dober odnos in se tudi v zadnji minuti v šprintu vračali v obrambo. Tege ne delajo zaradi mene, temveč zaradi svojih karier," je zaključil prvi mož na klopi Domžalčanov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.