Šport > Nogomet
34 ogledov

Chelsea do konca sezone najel Beníteza

rafael benitez EPA
Lononski Chelsea je potrdil tisto, kar se je namigovalo že nekaj časa. Trenerski stolček je le nekaj ur po porazu na tekmi Lige prvakov proti Juventusu izgubil Roberto Di Matteo. Modri so še isti dan do konca sezone najeli nekdanjega trenerja Liverpoola Rafaela Beníteza.

Španski nogometni strateg je po odhodu iz Liverpoola, kjer je leta 2005 osvojil Ligo prvakov, prevzel Inter. Njegov mandat pri italijanskem prvoligašu pa je trajal samo nekaj mesecev, saj je 52-letnik klub vodil od junija do decembra 2010. Benítez, ki je trenutno nezaposlen, je bil glavni kandidat za zamenjavo Roberta Di Mattea, ki ga je Chelsea odslovil po porazu na tekmi Lige prvakov proti Juventusu.

roberto di matteo | Avtor: EPA EPA

''Pravkar sem izvedel. Chelsea je vrhunska ekipa, ki se lahko bori za lovorike. V nogometu je veliko govoric, zato bomo videli, kaj se bo zgodilo v prihodnjih dneh. Želim si v klub, ki lahko osvaja lovorike in Chelsea je eden takšnih klubov. Če sem povsem iskren, nisem prepričan. Govoriti moram s svojim agentom, da preverim, kaj je počel v zadnjih dneh,'' je zgodaj v sredo povedal Benítez.

"Lastnik in upravni odbor menita, da imamo v Benítezu trenerja, ki ima veliko izkušenj na najvišjem nivoju nogometa, in ki lahko pride in takoj pomaga pri doseganju naših ciljev," so v izjavi za javnost pozno zvečer zapisali pri Chelseaju.

Chelsea se zanima tudi za Pepa Guardiolo, ki uživa na enoletnem dopustu v New Yorku. Neuradno se govori, da bodo modri kljub prihodu Beníteza prihodnje leto podpisali dologoročno pogodbo s Pepom. Benítez se bo z igralci, med katerimi so mnogi, s katerimi je bil mnoge bitke še kot trener Liverpoola, srečal že v četrtek.

Navijači: ''Nočemo Beníteza''

Takoj po objavi novice, da naj bi trenerski stolček Chelseaja zasedel Rafael Benítez, so se oglasili navijači londonskega kluba. Goreči podporniki modrih nasprotujejo prihodu španskega stratega, predsednica kluba navijačev Trizia Fiorellina pa je ob tej priložnosti sporočila: ''Podporniki Chelseaja ne bodo sprejeli Rafaela Beníteza, niti Avrama Granta, niti Harryja Redknappa. Preprosto menim, da Benítez ni dober trener. Že dve leti je brez dela. Če je resnično dober, zakaj ga ni kdo zaposlil?''

Odzivi na slovo Di Mattea:

''Radoveden sem, kaj bodo storili v prihodnjih dneh. Ne verjamem, da so ga kar iznenada odpustili in šele potem začeli razmišljati, kdo ga bo nasledil. Mislim, da točno vedo, kdo bo prišel,'' je povedal nekdanji trener Chelseaja Ruud Gullit.

''Chelsea odpustil trenerja!!! Vem, da sem nekoliko pozen, ampak to je norost,'' je zapisal nogometaš Manchester Uniteda Rio Ferdinand.

''Še en dokaz, kako nestabilno je delo trenerja v premier ligi. Šok navijačev in medijev bi moral nekaj pomeniti lastniku kluba, saj je to že deveti trener v nekaj letih. Ni pošteno. Kar se mene tiče, ni storil ničesar narobe. S svojo filozofijo je želel spremeniti ekipo in tega se ne da storiti čez noč. Lani je osvojil dve lovoriki in to je neverjetno. Takoj bo našel drugo službo - verjetno na račun nekoga drugega,'' je povedal trener Newcastla Alan Pardew.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.