Šport > Nogomet
20 ogledov

Di Matteo in Hughes nared za odstrel

robeto di matteo EPA
Angleški mediji poročajo, da se v Londonu obetata dve menjavi trenerja. Stolček naj bi izgubil šef Quens Park Rangersov Mark Hughes, v nevarnosti pa je še Roberto Di Matteo, Italijan na klopi Chelseaja. Napetost v taboru modrih je priznal branilec David Luiz.

mark hughes | Avtor: EPA EPA
Stolček Marka Hughesa je že nekaj časa v nevarnosti, saj Queens Park Rangers po dvanajstih odigranih kolih v angleški premier ligi še nimajo zmage. Blizu slovesu od Chelseaja pa naj bi bil tudi do nedavnega nedotakljivi Roberto Di Matteo, ki je Londončane lani popeljal do naslova Lige prvakov. Daily Mail še poroča, da so slabi rezultati Chelseaja, ki je v soboto klonil proti West Bromwichu, načeli potrpljenje Romana Abramoviča.

Po tekmi z West Bromwichem se je v garderobi Chelseaja vnel prepir med trenerjem in Petrom Čechom ter Davidom Luizom. ''Sranje, in to veste'' in ''vi ste zmagovalci Lige prvakov?'' so odmevali kriki Roberta Di Mattea, ki naj bi ga v bližnji prihodnosti zamenjal José Mourihno. Angleški časopis še dodaja, da bo iz ZDA priletel dvotretjinski lastnik QPR Tony Fernandez, ki bo osebno odslovil Hughesa.

Luiz priznal napetost v Chelseaju

David Luiz je po porazu Chelseja proti West Bromwichu priznal, da je prišlo do spora v garderobi. ''Reakcija v garderobi je bila posledica jeze po tekmi. Razočarani smo bili, ker bi morali zmagati. Prišlo je do povzdigovanja glasu, ampak to je nekaj normalnega. To je velik klub in neradi izgubljamo tekme. Preteklost je preteklost in osredotočeni smo na tekmo z Juventusom,'' je povedal Luiz.

Chelsea, ki je sezono začel na vrhu premier lige, se trenutno nahaja na tretjem mestu, za vodilnim Manchester Cityjem pa zaostaja štiri točke. ''Trenutno ni dobro, saj smo sezono začeli na vrhu, a nobeni veliki ekipi ni bilo lahko pri West Bromwichu. Imajo pravo filozofijo in dobrega trenerja, kljub temu pa smo razočarani, saj si Chelsea vedno želi na vrh. V Ligi prvakov imamo lepo priložnost za napredovanje, a nikoli ne bomo pozabili, kako pomembna je premier liga. Pri vrhu je nekaj razlike, zato si ne želimo še bolj zaostati za vodilnima ekipama,'' je dodal Brazilec.

Torres proti Juventusu na kopi?

chelsea fernando torres | Avtor: EPA EPA
Roberto Di Matteo je pred obračunom Lige prvakov med Chelseajem in Juventusom razkril, da bi lahko na klopi ostal Fernando Torres. Španec je namreč na zadnjih sedmih tekmah v londonskem dresu zadel le enkrat. ''Ali sem pripravljen Torresa pustiti na klopi? Mislim, da bo potrebno oceniti stanje celotne ekipe, potem pa bomo videli, kako je. Videli bomo, kakšna bo prava postava za torkovo tekmo Lige prvakov. Če bom precenil, da je to prava odločitev za ekipo, potem ja,'' je povedal Di Matteo.

Chelsea ima v letošnji sezoni veliko težav v obrambi. ''Mislim, da moramo kot ekipa bolje braniti. Ne moreš braniti z enim igralcem, braniš s celo ekipo. Tako kot želiš, da vsi pomagajo v napadu,'' je zaključil Di Matteo

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.