Šport > Nogomet
6 ogledov

John Terry pristal na berglah

john terry
1/8
Reuters
Angleški nogometaš John Terry si je na derbiju med Chelseajem in Liverpoolom poškodoval koleno. Kapetan Londončanov čaka na rezultate magnetne resonance, ki bodo razkrili, kako resna je poškodba 31-letnega nogometaša.

John Terry je na tekmi proti Liverpoolu dosegel zadetek, njegovo veselje pa se končalo 15 minut kasneje, ko je nerodno padel v lovu na Luisa Suáreza. Angleža so morali z zelenice odnesti na nosilih, pred odhodom v tunel pa ga je potolažil še Roberto Di Matteo. ''Počakati moramo, da oteklina izgine, preden lahko ocenimo resnost poškodbe. Trenutno je še vedno na Stamford Bridgu. Smola zanj, saj se je ravno vrnil po kazni. Upam, da poškodba ni resna. Opravil bo preiskavo z magnetno resonanco in čas bo pokazal, za kakšno poškodbo gre,'' je povedal Di Matteo.
Terry se je v ekipo modrih vrnil v spektakularnem slogu in v 20. minuti aktualne zmagovalce lige prvakov popeljal v vodstvo. ''Tekmo je začel zelo dobro. Pokazal je kvalitete in izkušnje,'' je dodal trener Chelseaja.

Londončani se na lestvici angleške lige nahajajo na tretjem mestu in za vodilnim Manchester Unitedom zaostajajo tri točke. ''Imamo vse potrebno za osvajanje lovorik, vendar moramo zmagovati tekme. Pridobivamo izkušnje in mislim, da bomo vedno boljši. Za nami so tri težke tekme, ki se niso končale po željah, a napredek ekipe je viden,'' je dodal Peter Čech.

Lampard po stopinjah Drogbaja

Angleški nogometaš Frank Lampard, zvezdnik ekipe Chelsea, bi se lahko kmalu pridružil nekdanjima soigralcema Didierju Drogbaju iz Slonokoščene obale in Francozu Nicolasu Anelkaju v kitajski superligi, saj je ekipa Guizhou Renhe iz mesta Guiyang potrdila, da se z Lampardom pogaja za prestop. Lampard je sicer trenutno poškodovan.

frank lampard | Avtor: EPA EPA
"Smo v stikih z Lampardom, vendar se nismo še dokončno dogovorili," je pojasnil izvršni direktor Guizhou Renheja Yang Xiaoyu. Časnik China Daily je poročal, da naj bi se Lampard, ki ga s kitajsko povezujejo že od maja letos, Renheju pridružil januarja prihodnje leto in prevzel kapetanski trak. Ekipa Guizhou Renhe je v kitajski superligi, ki se je končala prejšnji teden, zasedla končno četrto mesto, novo ligaško tekmovanje pa se bo začelo marca.

Kitajska postaja vse bolj atraktivna država za nogometne zvezdnike ob koncih njihovih športnih poti. Drogba in Anelka igrata za ekipo Shanghai Shenhua, deveto v ligi, njuna pogodba pa naj bi jima tedensko prinesla kar 300.000 ameriških dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.