Šport > Nogomet
41 ogledov

Di Matteo: ''Terry je še vedno vodja ekipe''

roberto di matteo EPA
Aktualni zmagovalec Lige prvakov londonski Chelsea bo v tretjem kolu gostoval pri Šahtarju. Trener modrih Robert Di Matteo vztraja, da je vodja ekipe še vedno John Terry, ki mora zaradi obtožb o rasizmu odslužiti štiri tekme prepovedi nastopanja.

Terryju je angleška zveza naložila kazen štirih obračunov, Roberto Di Matteo pa zagotavlja, da lahko nogometaš še vedno opravi svojo nalogo na evropskih zelenicah. Enaintridesetletnik, ki je navdihnil slavil citat ''Kapeta, vodja, legenda'', bo Chelsea vodil na gostovanju v Donecku. ''Spoznal je, da so bile njegove besede neprimerne. Opravičil se je in zagotovo se je iz te izkušnje veliko naučil,'' je povedal Italijan na klopi Chelseaja in nadaljeval: ''Z dobimi predstavami in primernim obanašnjem lahko nanj še vedno gledamo kot na vodjo kluba.''

roberto di matteo | Avtor: EPA EPA

Ironično?

Centralni branilec bo na tekmi nosil trak s sloganom ''združeni proti rasizmu'', ki spada v kampanjo boja proti rasizmu v nogometu. ''Nikoli me ni skrbelo, da bi ga izbral. Sposoben se je osredotočiti na tekmo, in to je tisto, kar igralci radi počnejo. Običajno je, da se igralci,  tudi če imajo probleme v zasebnem življenju, lahko povsem osredotočijo na nogomet,'' je povedal Di Matteo.

O Unitedu ne razmišljajo

Chelsea ima v točkovanju angleške nogometne lige štiri točke prednosti pred Manchestrom Unitedom, trener modrih pa se z rdečimi vragi ne obremenjuje. ''Ne razmišljam o Unitedu, ampak samo o tej tekmi,'' je zatrdil Italijan, ki se zaveda, da bo potrebno razmisliti o fizični pripravljenosti tistih igralcev, ki so v letošnji sezoni zaigrali na reprezentančnih tekmah. ''Vedno je prisotne nekaj izmučenosti glede na to, da je večina naše ekipe opravljala reprezentančno dolžnost. Nekateri so odigrali dve tekmi za svojo državo. O vsem tem bo potrebno razmisliti,'' je zaključil Di Matteo.

Komentarjev 1
  • Sicuro Tips 19:17 23.oktober 2012.

    Vaš komentar je bil izbrisan zaradi kršenja kodeksa Žurnala24. Uredništvo