Šport > Nogomet
45 ogledov

Terryja kaznoval še Chelsea

john terry anton ferdinand EPA
Nogometaš Chelsea John Terry, ki ga je angleška nogometna zveza kaznovala s štirimi tekmami in 220 tisoč funti, se na kazen ne bo pritožil. Centralni branilec se je v izjavi še enkrat opravičil za svoje besede na tekmi s Queens Park Rangers.

Rok za pritožbo Johna Terryja, ki mu je angleška nogometna zveza navkljub razsodbi civilnega sodišča prisodila visoko kazen, se počasi izteka. Nogometaš Chelseaja je v izjavi sporočil, da se na razsodbo ne namerava pritožiti. ''Po temeljitem premisleku sem se odločil, da se na razsodbo ne bom pritožil. Rad bi še enkrat izkoristil priložnost in se vsem opravičil za besede, ki sem jih izrekel na tekmi s Queens Park Rangers. Čeprav sem z odločitvijo zveze razočaran, sprejmem, da so bile moje besede, ne glede na kontekst, neprimerne. Moj odziv je bil v nasprotju s politiko nogometnega kluba Chelsea in se ne bo več ponovil. Še naprej bom klubu pomagal v boju proti vsakršnemu diskriminatornemu vedenju. Hvaležen sem za podporo kluba, navijačev in moje družine,'' je zapisal Terry, ki bo manjkal na pomembnih tekmah s Tottenhamom in Manchester Unitedom.

Kazen Chelseaja zaupne narave

john terry | Avtor: EPA EPA
V Chelseaju so se odločili, da nogometašu prav tako izrečejo kazen, ki pa bo ostala zaupne narave. Na uradni strani so Terryjevo odločitev, da se ne bo pritožil na rasodbo angleške nogometne zveze, označili za ''pravilno''. ''Nogometni klub Chelsea meni, da je John Terry sprejel pravilno odločitev. Prav tako pozdravljamo njegovo opravičilo in verjamemo, da takšen jezik ni sprejemljiv za igralca njegovega kova in igralcev Chelseaja nasploh. Odbor je opravil lastno preiskavo in bo sprejel dodatne disciplinske sankcije, ki bodo v skladu z našo dolgotrajno politiko ostale zaupne,'' so sporočili iz tabora angleškega prvoligaša. Chelsea se trenutno nahaja na prvem mestu angleške premier lige in ima pred najbližjimi zasledovalci štiri točke prednosti.

''Palici'' ni ušel niti Ashley Cole

Cole Poljska Anglija kvalifikacije SP 2014 Varšava | Avtor: EPA EPA
Angleška nogometna zveza pa ni prizanesla niti Ashleyju Colu, ki je preko Twitterja člane krovne nogometne organizacije na otoku označil za ''same p**ke''. Cole je v primeru Johna Terryja pričal v prid svojega moštvenega kolega, zveza pa je izrazila dvom v njegovo pričevanje. Čeprav se je za svoje ravnanje takoj opravičil, ga bo doletela finančna kazen v višini 110 tisoč evrov.

Težka noga Michaela Ballacka

Michaelu Ballacku, nekdanjemu kapetanu nemške nogometne reprezentance in igralcu Bayerna iz Münchna ter angleškega Chelseaja grozi, da bo ostal brez vozniškega izpita, saj so ga na španski avtocesti ujeli pri prehitri vožnji. Ballack je odločno pohodil stopalko za plin, na odseku, kjer dovoljena hitrost znaša 120 km/h, je drvel kar 211 km/h.

michael ballack | Avtor: EPA EPA
Ballacka so pri prehitri vožnji ujeli v španskem mestecu Trujillo, po začasnem odvzemu prostosti, zaslišanju in naloženi kazni v višini 10.000 evrov, pa so ga izpustili. "Nič ni hotel povedati na sodišču, ni rekel niti besede," je za ameriško tiskovno agencijo Associated Press dejal tožilec Eliseo del Bianco Diaz.

Ballack je pred slabim mesecem sklenil svojo aktivno igralsko kariero. Za nemško izbrano vrsto je odigral 98 tekem in dosegel 42 golov. Za "elf" je igral na treh evropskih prvenstvih: na Nizozemskem in v Belgiji leta 2000, na Portugalskem leta 2004 in Avstriji in Švici leta 2008 ter na dveh svetovnih prvenstvih: na Japonskem in v Južni Koreji leta 2002 ter v Nemčiji leta 2006.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.