Šport > Nogomet
31 ogledov

Guardiola želi prevzeti Chelsea

pep guardiola EPA
Angleški The Daily Mail poroča, da je Pep Guardiola, ki se trenutno mudi na enoletnem dopustu v New Yorku, pripravljen na vrnitev v svet nogometa. Španec naj bi družini in prijateljem zaupal, da je njegova prihodnost na Stamford Bridgeu.

Pep Guardiola je z Barço osvojil tri ligaške naslove in dvakrat slavil še v Ligi prvakov, zato je zanimanje za španskega stratega, ki je pred začetkom letošnje sezone zapustil Katalonce, zelo veliko.
Nekdaji trener Barcelone naj bi pred meseci zavrnil ponudbo londonskega kluba, trenerski stolček pa je tako obdržal Roberto Di Matteo, ki je podpisal dvoletno pogodbo. Kot vse kaže, pa Italijan ne bo dobil priložnosti, da izpolni svoj del dogovora, saj bi ga lahko iz Chelseaja predčasno ''pregnal'' prav Guardiola. ''Pep bi lahko izbral katerikoli vrhunski evropski klub, vendar je svojemu krogu svetovalcev zaupal, da si želi k Chelseaju,'' pišejo angleški mediji.

Mancini jezen na novinarje

Z govoricami o prevzemu drugega nogometnega kluba pa se sooča tudi strateg Manchestra Cityja Roberto Mancini. Italijan je pred tednom dni izjavil, da je ''blizu s sedmimi ali osmimi klubi'', njegova izjava pa je bil podvržena številnim interpetacijam. Na tiskovni konferenci po ligaškem remiju z West Ham Unitedom so Mancinija vprašali, če resnično razmišlja o odhodu v drug klub. ''Ne razumem, zakaj me kar naprej sprašujete o lanskem letu, prejšnjem mesecu. To je preteklost. Zakaj? Kakšen je razlog? Zakaj mi kar naprej govorite 'lani bi lahko odšel'? Tukaj sem ostal, ker sem delal za to. Delal sem zadnji dve leti. S predsednikom in lastnikom kluba sem sestavil ekipo. V dveh letih smo osvojili tri lovorike. Prej nismo zmagovali 50 let,'' se je razjezil Mancini.

Italijan je priznal, da kljub dragi ekipi meščani še niso pripravljeni na zmago v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju. City se v Ligi prvakov tako kot lansko leto nahaja v nezavidljivem položaju. ''Nismo pripravljeni, da osvojimo Ligo prvakov. Če rečemo, da smo pripravljeni, nismo iskreni,'' je povedal 47-letnik.

roberto mancini | Avtor: EPA EPA
Meščani so na evropskih zelenicah nazadnje klonili v Amsterdamu, ko jih je s 3:1 premagal Ajax. ''Dobra ekipa smo, vendar nismo pripravljeni na Ligo prvakov. Chelsea je deset let poskušal osvojiti Ligo prvakov. Deset let so bili ena najboljših ekip v Evropi in lovoriko so osvojili letos, ko si jo verjetno niso zaslužili. Zaslužili so si zmagati tri, štiri leta nazaj. Liga prvakov je pač takšna. Če zmagamo naslednje tri tekme, super. Marsikaj se lahko zgodi, vendar nas čaka dolga pot,'' je zaključil Mancini.

Ferguson se je opravičil Wengerju

Trener Arsenala Arsene Wenger je s topničarji gostoval na Old Traffordu, kjer je bil deležen verbalne zlorabe s strani navijačev rdečih vragov. The Daily Mail poroča, da se je Alex Ferguson po tekmi opravičil kolegu na klopi Arsenala, ki so mu navijači vzklikali ''Ali si Savile v preobleki?'' Nogometaš Martin Keown je angleško zvezo že pozval k ukrepom, tudi če to pomeni, da bo potrebno kaznovati ogromno število navijačev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.