Šport > Nogomet
25 ogledov

Chelsea ne bi Mouja, ampak Pellegrinija

rafael benitez EPA
V medijih že dlje časa krožijo govorice, da se José Mourinho po koncu letošnje sezone vrača k londonskemu Chelseaju. Angleški Telegraph trdi, da je glavni kandidat za zamenjavo Rafaela Beníteza trener Málage Manuel Pellegrini, in ne trener Real Madrida. Čilenec naj bi prepričal tudi lastnika kluba Romana Abramoviča.

Lastnik Chelseaja Roman Abramovič bo po koncu sezone iskal že desetega trenerja, odkar je leta 2003 kupil angleškega prvoligaša. Že nekaj časa se govori, da bo José Mourinho poleti zapustil Real Madrid in Portugalec naj bi bil naklonjen vrnitvi v London, kjer je že treniral od leta 2004 do 2007.

jose mourinho | Avtor: EPA EPA
Po poročanju Telegrapha pa Abramovič ni prepričan, če je vrnitev Mourinha zares pravilna odločitev, zato naj bi se zanimal tudi za Manuela Pellegrinija (Málaga) in Davida Moyesa, ki mu poleti poteče pogodba z Evertonom. Pellegrinija, ki ima z Málago sklenjeno pogodbo do leta 2015, so v preteklosti že večkrat povezovali s selitvijo na Otok - leta 2010 je bil eden izmed glavnih kandidatov za zamenjavo Beníteza - ironično - ki ga je nato pri Liverpoolu nasledil Roy Hodgson.

Abramovič si želi v klubu obdržati Beníteza, kar bi ustrezalo tudi večini nogometašev, vendar je takšen scenarij malo verjeten glede na sovražen sprejem s tribun, ki ga je deležen Španec. Kar se tiče Pellegrinija, pa Chelsea čakajo drugačne težave. Čilenec je star 59 let in vprašanje je, če bo pripravljen zapustiti Málago, ki se je letos navkljub finančnim težavam prebila v četrtfinale Lige prvakov. Za nameček naj bi se za nekdanjega trenerja Reala zanimal tudi Manchester City.

Abramovič za zdaj premleva vse možne scenarije, v katere naj bi bila kot možni alternativi vključena tudi Jürgen Klopp in Roberto Martínez.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.