Šport > Nogomet
17 ogledov

Mourinho: "Upam, da bo Benítez dobro končal sezono"

mourinho drogba EPA
José Mourinho je v preteklosti že večkrat zatrdil, da se bo na neki točki svoje kariere gotovo vrnil na klop kakšnega angleškega prvoligaša. Bolj ko se bliža konec tretje Portugalčeve sezone na klopi madridskega Reala, več je informacij, ki namigujejo na njegov odhod iz španske prestolnice in selitev na Otok.

"José Mourinho in Chelsea FC sta se dogovorila okrog pogojev za novo triletno sodelovanje, toda sporazum še ni podpisan," je zapisal britanski Express.

"Pri Chelseaju so se odločili, da je Mourinho tisti trener, ki ga potrebujejo. Roman Abramovič je ostal brez sprejemljivih opcij in na klop mora vrniti osebo, ki jo imajo navijači radi," se je še zapisalo otoškemu časniku.

"Abramovič je izgubil potrpljenje s sedanjim trenerjem Rafaelom Benítezom, ki bo Stamford Bridge zapustil maja. Portugalec je postavil dva pogoja, da znova prevzame Blues. Prvi je, da Chelsea v naslednji sezoni igra v Ligi prvakov, drugi pa, da nigerijski tehnični direktor Michael Emenalo pri kadrovanju ne bo imel večjega vpliva kot on," so dodali londonski novinarji.

Že včeraj se je mudil na Stamfordu

José Mourinho si je včeraj na Stamford Bridgeu – sicer stadionu, ki je posledično dobil ime po lokaciji znamenite bitke na severu Anglije med Anglosasi in norveškimi Vikingi leta 1066 – ogledal prijateljsko tekmo reprezentanc Brazilije in Rusije. Obračun se je končal z remijem (1:1), za Ruse je zadel Viktor Fajzulin, za Carioce pa je v 90. minuti izenačil Fred.

Mourinho je v pogovoru za Sky Sports dejal, da se zaveda, da je njegov prihod v London okrepil govorice, vendar pa poudarja, da je "kot profesionalec do konca sezone predan Real Madridu." Hkrati je dodal: "Zdaj razmišljam samo o Madridu. V Londonu imam hišo in čustveno sem navezan na Chelsea, zato se bom nekega dne vrnil v angleški nogomet."

Mourinho se je razgovoril še o angleškem prvenstvu premier league: "Manchester je kraljestvo Alexa Fergusona in upam, da bo tako še dolgo. Kar se tiče Rafaela Beníteza, pa mu želim tako kot vsem na tem svetu vse najboljše. In upam, da sezono konča čim bolje."

Portugalsk strateg je pred dnevi za portugalske medije izjavil, da se lahko v kratkem zgodi nekaj, česar nihče ne pričakuje: "Vsi veste, da sem pustolovec in da po Angliji, Portugalski, Italiji in Španiji ni lahko izbrati novega kluba. Morda se kam vrnem. Bomo videli, kaj se bo zgodilo."

Carlo Ancelotti | Avtor: Reuters Reuters
Paris Saint Germain že dolgo "na radarju"

Portugalski strateg je v tej sezoni z Madridom dosegel malce slabše rezultate v La Ligi, tako da se je že sredi sezone namigovalo, da je to zadnje leto na klopi Los Blancos za Mouja.

Povezovali so ga predvsem s Parisom Saint-Germainom in Manchestrom Unitedom, vendar pa je vseskozi jasno, da je Chelsea najbolj zasidran v srcu "Posebnega". Strateg iz Setúbala je tudi sam večkrat dejal, da se bo nekega dne gotovo vrnil v Anglijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.